• 20 heinäkuun, 2023

Sadat protestoijat hyökkäsivät Ruotsin Irakin-lähetystöön ja sytyttivät sen tuleen


Kukaan lähetystön henkilökunnasta ei ole loukkaantunut hyökkäyksessä.

Myös kesäkuun 30. päivä mielenosoittajat kokoontuivat Ruotsin lähetystön eteen Bagdadissa protestoimaan Koraanin polttamista Tukholmassa.

Myös kesäkuun 30. päivä mielenosoittajat kokoontuivat Ruotsin lähetystön eteen Bagdadissa protestoimaan Koraanin polttamista Tukholmassa. Kuva: Ahmad Al-Rubaye / AFP

Irakissa sadat mielenosoittajat ovat hyökänneet Ruotsin Bagdadin-suurlähetystöön ja sytyttäneet rakennuksen tuleen.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reutersille silminnäkijä, jonka mukaan rakennus on ilmiliekeissä.

Kukaan lähetystön henkilökunnasta ei ole loukkaantunut hyökkäyksessä. Asian vahvisti varhain aamulla myös Ruotsin ulkoministeriö, jonka mukaan lähetystön työntekijät ovat turvassa.

Hyökkäyksen olivat kutsuneet koolle šiialaisen uskonnollisen johtajan Muqtada al-Sadrin kannattajat. Hyökkäys oli vastaus sille, että Ruotsissa on määrä järjestää jälleen tänään mielenilmaus, jossa on tarkoitus polttaa muslimien pyhä kirja Koraani.

BNO News on julkaissut Twitterissä videon mielenosoittajista ja palavasta rakennuksesta, joka tiettävästi on lähetystörakennus.

Reutersin mukaan on epäselvää, oliko kukaan lähestystörakennuksessa hyökkäyksen aikana.

Mielenosoittajat kokoontuivat rakennuksen edustalle pian puolen yön jälkeen paikallista aikaa ja aloittivat hyökkäyksensä reilun tunnin päästä kokoontumisesta.

Ruotsalainen TT-uutistoimisto kertoo, että Ruotsin poliisi hyväksyi eilen keskiviikkona hakemuksen mielenilmauksen järjestämisestä Irakin suurlähetystön edustalla Tukholmassa tänään. Hakemuksessa kerrotaan, että kahden ihmisen mielenilmauksessa on tarkoitus polttaa sekä Koraani että Irakin lippu.

TT:n mukaan toinen mielenilmaukseen osallistuvista on sama henkilö, joka poltti Koraanin moskeijan edessä Tukholmassa kesäkuun lopulla. Tämä johti siihen, että mielenosoittajat valtasivat seuraavana päivänä Ruotsin suurlähetystön Irakissa. Tuolloin mielenosoittajat olivat rakennuksessa noin 15 minuutin ajan, minkä jälkeen he poistuivat rauhanomaisesti rakennuksesta, kun turvallisuusviranomaiset saapuivat paikalle.

Mies poltti Koraanin Moskeijan edustalla Tukholmassa kesäkuun lopulla.

Lähde: Reuters

Tukholmassa poltettiin jälleen Koraani – protesti osui herkkään hetkeen Ruotsin Nato-prosessin kannalta (28.6)Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *