• 20 heinäkuun, 2023

”Se oli selviytymistä” – HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas vertasi villiä Larne-ottelua Huuhkajien taisteluun


Ohuella pelaajaringillä Pohjois-Irlannissa vieraillut HJK kohtaa Mestarien liigan 2. karsintakierroksella norjalaisen Molden.

HJK:n pelaajat tuulettavat voittomaalia Larnesta.

Roope Riskin ohjaus takasi HJK:lle voiton ja paikan Mestarien liigan 2. karsintakierroksella. Kuva: PA Images via Getty Images

Paavo Forsberg,

Mika Halonen

HJK:n tuore päävalmentaja Toni Korkeakunnas pääsi juhlimaan avauspelissään, kun helsinkiläisjoukkue kukisti vieraskentällä pohjoisirlantilaisen Larnen Mestarien liigan 1. karsintakierroksella yhteismaalein 3–2.

Korkeakunnas oli jatko-otteluun venyneen kamppailun jälkeen helpottunut. Otteluparin voitto takasi HJK:lle paikan 2. karsintakierrokselle.

– Olen tietysti hyvin onnellinen, että jatkopaikka saatiin ja todella iloinen poikien puolesta, että he osoittivat tuollaista venymiskykyä ja kovaa kamppailua. Henkiselle puolelle tekee todella gutaa, että haimme vaikeasta paikasta vieraista jatkopaikan, Korkeakunnas sanoi ottelun jälkeen.

Huuhkajien valmennusryhmässä ennen HJK-pestiä työskennellyt Korkeakunnas oli kovassa paikassa Pohjois-Irlannissa myös maaliskuussa, kun Suomi haki isäntämaasta niukan 1–0-voiton EM-karsinnassa.

– Siinäkin menetettiin kontrolli ja jouduttiin selviytymään. Ei ole helppo paikka tämä saari vierasjoukkueelle.

Toni Korkeakunnas valmensi FC Lahtea 2014–2018.

Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

HJK:n pelaajamateriaali oli vieraspelissä tavallista ohuempi, sillä sivussa olivat tuoreiden vammojen takia Matti Peltola ja Perparim Hetemaj sekä sairastunut Santeri Hostikka. Lisäksi Kai Meriluoto ja Miska Ylitolva siirtyivät ennen ottelua lainasiirroilla muualle.

Aaltoileva ottelu

Pelillisessä mielessä ajoittain sekavasta ottelusta jäi parannettavaa.

HJK pelasi alun tunnustelun jälkeen pirteästi ja sai luotua hyviä maalipaikkoja ja pidettyä ottelun hallinnassaan Korkeakunnaksen pelisuunnitelman mukaisesti. Tauolle siirryttiin HJK:n 1–0-johdossa.

Viime viikolla Toni Koskelan korvaajaksi nimetty Korkeakunnas on ehtinyt vetää HJK:ssa vasta pari harjoitusta, mutta hänen kädenjälkensä näkyi jo hyökkäyspelissä. Helsinkiläiset pääsivät etenemään keskeltä, kääntymään ja antamaan viimeisiä syöttöjä.

– Jäi ihan viimeisistä ratkaisuista kiinni, ettei tullut enempää maaleja. Siinä oli väläyksiä, useampi hyvä hyökkäys, Korkeakunnas sanoi.

Toisella puoliajalla pelinkuva muuttui. Larne löi palloa suoraviivaisesti Klubin rangaistusalueelle, ja HJK joutui kuluttamaan energiansa puolustuspelaamiseen.

– Niillä oli varmaan puoliajalla paremmat pillerit kuin meillä. Jäimme vähän koppiin. Emme saaneet pallollista peliä käyntiin emmekä malttaneet pelata sitä. Hyökkäsimme liian suoraviivaisesti, ja emme saaneet ollenkaan kontrollia pelistä. Se oli selviytymistä.

Miro Tenho kamppailee pallosta.

HJK:n Miro Tenho (oikealla) taisteli pallosta Larnen Isaac Westendorfin kanssa. Kuva: PA Images via Getty Images

Möller rauhoitti peliä

Larne teki toisella jaksolla kaksi maalia ja vei pelin jatko-otteluun, jossa HJK sai jälleen otteen pelistä.

Korkeakunnas kehui jatko-ottelun alussa kentälle vaihdettua keskikenttäpelaaja Liam Mölleriä, 18, joka toi kentälle tuoreita jalkoja ja aktiivisuutta.

– Hänkin uskalsi pelata rauhallisesti, saatiin sitten pallollista peliä paremmaksi. Saimme peliämme organisoitua, kun muutimme ryhmitystämme. Saatiin se viesti paremmin perille, että miten puolustetaan ja hyökätään.

Larnen energinen pelityyli vaati Korkeakunnaksen mukaan veronsa ottelun loppuhetkillä.

– Aika monta pelaajaa siellä kramppaili. Heillä oli pelaajia, jotka olisivat halunneet vaihtoon, mutta vaihdot oli tehty.

HJK kohtaa Mestarien liigan 2. karsintakierroksella norjalaisen Molden 25.7. ja 1.8.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *