• 24 elokuun, 2023

Influenssa ja korona ovat alkaneet kiertää kesälomien jälkeen – tältä tautitilanne näyttää juuri nyt


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Tuula Hannila-Handelbergin mukaan hengitystieinfektioiden tartuntatilanne on tällä hetkellä hyvin rauhallinen.

Anonyymi tyttö niistää silmät kiinni.

Hengitystieinfektiot leviävät tavanomaiseen tapaansa kesälomien loputtua. Kuva: Dani Branthin / Yle

Lomat on pidetty sekä töihin ja kouluun palattu. Samaan aikaan myös hengitystieinfektiot ovat palanneet. Ovatko taudit lähteneet kiertämään nyt tavanomaista aikaisemmin?

Ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että tartuntatautirekisteriin tehtyjen ilmoitusten perusteella hengitystieinfektioiden tilanne on hyvin rauhallinen. Yksittäisiä tapauksia on, mutta se ei ole tavanomaisuudesta poikkeavaa.

– Kuten aikaisemminkin niin syksyisin ylipäätään hengitystieinfektiot lisääntyvät, kun ihmiset siirtyvät sisätiloihin ja kontaktit sitä kautta lisääntyvät.

Ylilääkäri kuitenkin huomauttaa, että suurinta osaa hengitystieinfektioista ei testata.

– Kun ei testata, niitä ei rekisteröidä. Toisin sanoen me näemme rekisterissä vain nämä tapaukset, jotka on testattu ja positiiviseksi todettu.

Hannila-Handelbergin mukaan kesä on ollut hyvin rauhallinen myös koronan osalta ja tässä vaiheessa tilanne on hyvin rauhallinen.

– Väestö on hyvin laajalti rokotettu ja riskiryhmiä tullaan vielä syksyllä rokottamaan. Toki uusia variantteja aina kiertää.

Hannila-Handelbergin mukaan syksyn tilannetta on toistaiseksi vielä vaikeaa ennustaa.

– Tässä vaiheessa on kuitenkin vielä liian aikaista sanoa, millainen syksy hengitystieinfektioiden osalta meille on tulossa, Hannila-Handelberg tiivistää.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *