• 16 helmikuun, 2023

Manchester City vei jättien kohtaamisen ja nousi sarjakärkeen – seurahistoriaa tehnyt Haaland: ”Olemme taas mukana mestaruustaistelussa”

City haki tärkeät kolme pistettä sarjaa johtaneen Arsenalin kotikentältä, kun se nousi toisella puoliajalla 3–1-voittoon tykkimiehistä.

Nathan Ake ja Erling Haaland kuvassa.

Nathan Ake ja Erling Haaland juhlivat Cityn 3–1-osumaa. Kuva: Marc Atkins / Getty Images

Manchester City kukisti Valioliigaa tällä kaudella hallinneen Arsenalin 3–1 ja nousi sen ohi sarjan kärkeen.

Molemmilla joukkueilla on nyt 51 pistettä, mutta Cityllä on parempi maaliero. Joukkue on tosin pelannut yhden ottelun Arsenalia enemmän.

City pääsi iskuetäisyydelle edellisellä kierroksella, kun Arsenal jäi tasapeliin Brentfordin kanssa ja City kukisti Aston Villan. Eroa joukkueiden välillä kutistui kolmeen pisteeseen.

City avasi kärkikamppailun maalihanat. Kevin De Bruyne katkoi Arsenal-puolustuksen syötön 24. minuutilla ja vei vieraat 1–0-johtoon.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Cityn maalivahti Ederson kolhi Arsenalin Eddie Nketiahia ja tykkimiehet saivat rangaistuspotkun.

Bukayo Saka upotti pallon verkkoon väärään suuntaan aavistaneen Edersonin ohi. Joukkueet marssivat puoliajalle tasatilanteessa.

City ratkaisi ottelun toisella puoliajalla. 72. minuutilla Erling Haaland syötti pallon sivuttaissuunnassa Ilkay Gündoganille, joka jatkoi edelleen Jack Grealishille, joka viimeisteli 2–1:een.

Grealish vaihdettiin pian tämän jälkeen kentältä. Hänen tilalleen tuli Phil Foden.

Haaland upotti 82. minuutilla Kevin De Bruynen lähettämän pallon jälleen Arsenalin maaliin, tilanne 3–1. Maali oli Haalandille jo kauden 26. osuma. Vain Sergio Aguero on kyennyt City-pelaajista samaan yhden valioliigakauden aikana.

– Voimme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että Arsenal on ollut kauden paras joukkue. Heitä vastaan täällä pelaaminen ei ole helppoa, mutta pelasimme uskomattoman ottelun ja saimme kolme todella tärkeää pistettä. Olemme taas mukana mestaruustaistelussa, Haaland tunnelmoi pelin jälkeen (siirryt toiseen palveluun).

– Tarvitsimme tätä ja nyt meidän pitää karata muilta, sillä niin Manchester Cityn kuuluu tehdä.

Arsenal on nyt hävinnyt Manchester Citylle Valioliigassa 11 kertaa peräkkäin. Arsenalin keskikenttätähti Martin Odegaardin mukaan joukkue pelasi kelpo ottelun.

– Ottelu ratkeaa rangaistusalueilla. Emme olleet tarpeeksi teräviä hyökkäyspäässä ja oman maalin edessä. He olivat parempia, Odegaard sanoi. (siirryt toiseen palveluun)

– Olemme sanoneet koko kauden, että pitää työskennellä kovaa ja ottaa peli kerrallaan. Sitä se on jatkossakin. Katsomme jo seuraavaan peliin. Lauantaina on uusi ottelu, joka pitää voittaa.