• 25 heinäkuun, 2023

Tähtipelaajan yllättävä poistuminen kentältä sai joukkuekaverit hämilleen – myös penkitetty huippu avautui: ”Tallottu koko vuoden”


Jalkapallon MM-kisoissa nähtiin hämmentävä tilanne, kun lämmittelyissä loukkaantunut Norjan tähtipelaaja Ada Hegerberg poistui kentältä vajaa kaksi minuuttia ennen alkuvihellystä.

Hegerberg lauloi vielä kansallislaulun joukkueen mukana. Hän kuitenkin poistui hetkeä myöhemmin, kun norjalaispelaajat kerääntyivät tsemppaamaan toisiaan samaan rinkiin ennen ottelua.

Videokuvien perusteella Hegerberg poistui todennäköisesti kertomaan nivusvaivoistaan vaihtopenkille ennen kuin poistui pukusuojiin. Joukkuekaverit näyttivät kuitenkin hämmentyneiltä Hegerbergin poistuessa yhteisestä ringistä.

Katso videolta, miten joukkuekaverit reagoivat Hegerbergin poistumiseen.

Hegerberg käveli normaalisti kentälle.

Hegerberg käveli normaalisti kentälle ennen ottelun alkua. Kuva: FIFA via Getty Images

Yle Urheilun asiantuntijat kiinnittivät joukkuekavereiden reaktioon huomiota.

– Muut jäivät katselemaan, että mitä tapahtuu. Kun ilmeitä katsoo, niin ei tuntunut olevan tiedossa kaikilla pelaajilla, asiantuntija Heidi Pihlaja totesi.

Asiantuntija Hanna Ruohomaa muistutti, että jo avausottelussa puhutti, miten Aucklandissa tapahtunut ampumavälikohtaus vaikutti pelaajien valmistautumiseen.

– Ja nyt tässä oli tuo, että yhtäkkiä joukkueen suurin stara lähti vain menemään ja koppiin. Muut oikeasti jäivät sen näköisinä tuohon, että eivät olleet tietoisia tästä. Miten tämä vaikutti, kun matsi oli alkamassa? Ruohomaa pohti.

– Se oli huonoa kommunikaatiota joukkueen sisällä siinä kohtaa, kun vamma oli alkulämmöissä tullut, Pihlaja totesi.

Norjan lehdistöpäällikkö Halvor Lea kertoi VG:lle, että Heberbergillä oli tuntemuksia nivusissaan. Lean mukaan lääkäri Trygve Hunemo kertoi Hebergbergin huomanneen nivusvaivansa lämmittelyn viimeisen spurttinsa aikana.

Ada Hebergberg vaihtopenkillä.

Hegerberg palasi myöhemmin vaihtopenkille ja katsoi pelin loppuun. Kuva: Getty Images

Graham Hansen avautui

Ennen ottelua käytiin paljon keskustelua myös supertähti Caroline Graham Hansenin tilanteesta. Graham Hansen jätettiin kokonaan avauksen ulkopuolelle Sveitsi-ottelusta, mutta hän tuli lopulta vaihdosta kentälle 57. minuutin kohdalla.

– Minusta todella tuntuu, että päälleni on tallottu koko vuoden ajan, Graham Hansen tilitti pelin jälkeen Viaplayn haastattelussa.

Tähtipelaaja avasi turhautumistaan Viaplaylle tarkemmin.

– Ihmiset puhuvat koko ajan, että seisomme yhdessä joukkueena ja seisomme yhdessä kansana, mutta minusta todella tuntuu, että viime vuonna olen vain hyväksynyt. Ei ole kyse siitä, että pitäisi saada kaikki elämässä ilmaiseksi. Luulin, että olen ansainnut tietyn kunnioituksen. Se ei ollut niin.

– Ehkä täytyy katsoa itseään peiliin ja ajatella vähemmän itseäni. Janten laki on vahva Norjassa.

Janten laki on ajatus, jonka mukaan kenenkään ei tule kuvitella, että on parempi kuin kaikki muut.

Graham Hansen ei kuitenkaan suoraan osoittanut syyttävää sormea mihinkään suuntaan.

– En sano sitä mediassa. Luulen, että ihmiset kykenevät lukemaan rivien välistä mitä tapahtuu ja mistä kenkä puristaa.

Caroline Graham Hansen vakavana.

Graham Hansen aloitti penkillä MM-kisoissa. Kuva: DeFodi Images via Getty Images

”Sanomattakin selvää”

Myös NRK kysyi tähtipelaajan ajatuksia aloittamisesta penkillä.

– Se on mielestäni sanomattakin selvää, Graham Hansen vastasi.

– En tiedä, mitä sanoa asiasta. On paljon asioita joita haluan sanoa ja paljon on sanottu. On paljon asioita, joista en ole samaa mieltä. Näin se tulee todennäköisesti aina olemaan.

Tuntuuko sinusta siltä, että sinua rangaistaan jostain, mitä olet tehnyt?

– En kommentoi. Minulla ei ole lisättävää. Minulla ei ole aikomusta viedä fokusta vääriin asioihin ennen viimeistä peliä.

Sveitsi ja Norja pelasivat maalittomatn tasapelin. Norja on kahden ottelun jälkeen A-lohkossa viimeisellä sijalla yhdellä pisteellä, sillä se hävisi Uudelle-Seelannille 0–1 kisojen avauspelissä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *