• 21 maaliskuun, 2023

Toistaako Joel Pohjanpalo temppunsa Parkenilla? Itseluottamusta uhkuva suomalaishyökkääjä povaa jopa uran parasta jalkapalloa


Kesän 2021 EM-kisoissa Tanskaa vastaan Parkenilla osunut Joel Pohjanpalo ei juuri viime EM-karsinnoissa loukkaantumisten vuoksi pelannut, mutta nyt hyökkääjä hamuaa vastuuta.

Joel Pohjanpalo

Joel Pohjanpalo odottaa torstain EM-avausta. Kuva: Lehtikuva

– Voisiko joku olla kysymättä siitä viime kerran maalista? Joel Pohjanpalo nauraa kööpenhaminalaisen hotellin aulassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen tiedotustilaisuus paikan päällä Tanskassa on loppumaisillaan, ja pelaajista paikalla on enää Pohjanpalo. Italialaista Veneziaa edustava suomalaishyökkääjä on ollut suomalaismedian halutuin haastateltava, eikä ihme. Hän iski Suomen voittomaalin Parkenilla Tanskaa vastaan ottelussa, joka muistetaan ennen kaikkea tanskalaistähti Christian Eriksenin taistelusta elämästään.

Eriksen toipui ja on sittemmin palannut jalkapallokentille. Tanskan paidassa häntä ei kuitenkaan torstaina nähdä, sillä Manchester Unitedia edustava supertähti kärsii loukkaantumisesta.

Ei loukkaantumisia riesana

Pohjanpalo voidaan sen sijaan nähdä Suomen paidassa, ja hän on yksi päävalmentaja Markku Kanervan vaihtoehdoista Suomen hyökkäykseen. Italian Serie B:ssa pelaavaa Veneziaa edustava suomalaishyökkääjä on iskenyt tällä kaudella kymmenen osumaa, mutta kunnostautunut myös maalien syöttäjänä.

– Tällä kaudella olen taitanut antaa enemmän syöttöjä seurajoukkueessa kuin koko uran aikana yhteensä, Pohjanpalo kuittaa.

Joel Pohjanpalo pallon kanssa.

Joel Pohjanpalo harjoitteli tiistaina Suomen joukkueen kanssa Kööpenhaminan laitamilla. Kuva: Lehtikuva

Yksi syy hyvään vireeseen on siinä, että urallaan lukuisista vakavistakin loukkaantumisista kärsinyt Pohjanpalo on saanut pelata pitkään terveenä. Viime EM-karsinnoissa Pohjanpaloa ei juuri loukkaantumisten vuoksi nähty.

– Tässä on menty noin kaksi ja puoli kautta terveenä. Berliinissä taisi olla edellinen loukkaantuminen, eikä sekään vakavimmasta päästä. Olen erittäin hyvässä vireessä, juuri viime viikolla tuli mietittyä, että tänä vuonna ei ole tullut missattua yhtään treeniä tai peliä. Kroppa on erittäin hyvässä kunnossa, minuutteja ja tehoja tulee paljon, Pohjanpalo kommentoi.

Kysymykseen siitä, onko mahdollista, että torstaina alkavissa EM-karsinnoissa nähdään jopa uran parasta Pohjanpaloa, suomalaishyökkääjä suhtautuu positiivisesti.

– On totta kai! Toivottavasti saamme täältä hyvän alun, joukkueena ja henkilökohtaisesti myös. Kaikki tietävät meidän tavoitteemme, se on päästä suoraan kisoihin. Se luo tietynlaisia paineita, mutta me olemme niihin valmiita. Lähdemme taistelemaan kisapaikasta kynsin hampain.

Tanskaa pidetään lohkon ennakkosuosikkina, vaikka MM-kisoissa joukkueen esitykset eivät vakuttaneet. Joukkue jäi lohkon hännille Ranskan, Tunisian ja Australian taakse.

Nyt joukkue lähteekin EM-karsintoihin muuttuneena, osin juuri loukkaantumisten takia.

– Totta kai heillä on tullut paljon muutoksia ryhmään ja nyt loukkaantumisia. Hieman eri jengi tulee, mutta erittäin kova nippu joka tapauksessa. Sitä täytyy kunnioittaa. Mutta lähdemme tietysti hakemaan voittoa.

Täällä Huuhkajat valmistautuu EM-karsintataipaleeseen

EM-karsintoihin Huuhkajat on valmistautunut harjoittelemalla tällä viikolla kahdesti Kööpenhaminan naapurikaupunki Söborgissa harjoituskentällä, jonka sade on kastellut mutaiseksi.

Jesse Joronen

Maalivahteja ei tiistain harjoituksessa säästelty. Kuvassa Viljami Sinisalo ja Jesse Joronen. Kuva: Lehtikuva

Vaihtoehdot potentiaalisille harjoituskentille olivat Suomen tiedottaja Timo Waldenin mukaan vähissä, sillä osa Kööpenhaminan kentistä oli vielä viime viikolla lumen peitossa.

– Ei missään nimessä parhaassa kunnossa oleva kenttä, mutta nämä on, mitä on. On sitä huonommillakin kentillä treenattu! Pohjanpalo totesi.

Keskiviikkona Huuhkajat pääsee kuitenkin ottelua edeltäviin harjoituksiin tutulle stadionille, Kööpenhaminan Parkenille. Vielä tiistaina lämpölamput olivat kuitenkin kovassa käytössä.

Parken.

Tältä Kööpenhaminan stadionilla näytti vielä kaksi päivää ennen H-hetkeä. Huuhkajat ja Tanska pelaavat stadionilla huomenna keskiviikkona. Kuva: Hinni Hirvonen

Huuhkajien EM-karsintaohjelma:

to 23.3. klo 21.45 Tanska–Suomi
su 26.3. klo 21.45 Pohjois-Irlanti–Suomi

pe 16.6. klo 19.00 Suomi–Slovenia
ma 19.6. klo 19.00 Suomi–San Marino

to 7.9. klo 17.00 Kazakstan–Suomi
su 10.9. klo 19.00 Suomi–Tanska

la 14.10. klo 19.00 Slovenia–Suomi
ti 17.10. klo 19.00 Suomi–Kazakstan

pe 17.11. klo 19.00 Suomi–Pohjois-Irlanti
ma 20.11. klo 21.45 San Marino–Suomi

Yle näyttää Huuhkajien EM-karsinnat kanavillaan. Suora lähetys Tanska-ottelusta torstaina klo 21 alkaen TV2:ssa, Areenassa ja Yle-sovelluksessa. Ottelu alkaa klo 21.45.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *