• 25 elokuun, 2023

Tulistunut Australian konkari avautui rajusti ja nosti esiin Lauri Markkasen vaaratilanteen – ”Tämä asia pitää hoitaa”


Australian Joe Ingles latasi painavaa kritiikkiä koripallon MM-kisajärjestäjille Japanissa. Hän halua nähdä muutoksen peliareenan lattiassa ennen seuraavia pelejä.

Joe Ingles pujottelee pallon kanssa Lauri Markkasen ja Mikael Jantusen välissä.

Lauri Markkanen ja Mikael Jantunen yrittivät pysäyttää Joe Inglesiä MM-avausottelussa. Kuva: Getty Images

Ylen verkkosivuilta ja Yle-sovelluksesta löydät kaikki kohokohdat Susijengin ja Lauri Markkasen otteista MM-kisoista.

OKINAWA.

Suomen miesten koripallomaajoukkue palasi MM-kisoihin yhdeksän vuoden tauon jälkeen ja kärsi selvänumeroisen tappion Australialle pistein 72–98.

Yksi suurimmista puheenaiheista oli areenan liukas lattia. Useampi pelaaja liukasteli kentällä mukaan lukien Suomen tähti Lauri Markkanen.

Huippuhetket Suomen ja Australian kamppailusta.

Australian konkari Joe Ingles kävi tilantesta useamman kerran kuumana kuin hellankoukku. Hän kävi myös avautumassa kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n virkailijalle toisen jakson aikana.

Kun Yle Urheilu tapasi Inglesin Okinawan areenan uumenissa, 35-vuotias pelaaja jatkoi kovaa kritiikkiään.

– Lattia on karmea. Näit, kuinka Markkanen liukasteli kolme kertaa yhden pallonhallinnan aikana. Minä kaaduin pari kertaa. En tiedä, oliko kyse tarramainoksista. Tämä asia pitää kuitenkin hoitaa. Tämän tason turnauksissa ei voi kukaan loukkaantua jonkun tarran takia, Ingles tylytti.

Lauri Markkanen sai kolhun polveensa

Inglesillä oli myös Suomen maajoukkueessa tuttuja, sillä hän pelasi Susijengin valmennustiimiin kuuluvan Teemu Rannikon kanssa 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopussa Espanjan pääsarjaa Granadassa.

Rannikko vieläpä vastasi Suomen maajoukkueen Australian-skouttauksesta.

– Rakastan häntä. Olemme hieman olleet yhteyksissä hänen kanssaan sen jälkeen, kun pelasimme yhdessä. En tiennyt, että hän on nyt Suomen maajoukkueen kanssa. Nyt kun olemme pelanneet hänen kanssaan, voimme jutella kunnolla, Ingles hymyili.

Onko sinulla nyt kehuskeluoikeudet?

– Minulla on aina kehuskeluoikeudet, Ingles huikkasi.

Australialainen kehui kuitenkin Susijengiä vuolaasti. Suomi oli hallitsevaa olympiapronssimitalistia vastaan kuskin paikalla ensimmäiset 17 minuuttia ennen kuin Australia meni menojaan.

– Suomi on hyvä joukkue. Olemme katsoneet paljon videoita EM-kisoita. Heillä on hullu määrä lahjakkuutta. Markkanen on isoin tähti ja panostimme paljon hänen puolustamiseen. Suomi tuli hyvin peliin ja heitti hyvin. Hallitsimme peliä toisella puoliajalla ja pelasimme enemmän niin kuin halusimme, Ingles sanoi.

Suomen leirissä oltiin huomattavasti rauhallisempia kentän kunnosta. Lauri Markkanen muistutti, että tilanne on molemmille joukkueille sama.

– FIBA-kentillä (maajoukkuekoripallossa) on kohtia, jotka saattavat olla liukkaampia kuin toiset. Ei se mitään. Pitää nämäkin kentät oppia turnauksen aikana ja nähdä, missä ei kannata olla, Markkanen sanoo.

Katso Lauri Markkasen kaikki korit Australiaa vastaan.

Mikä FIBA-kentistä tekee märän?

– En tiedä. Siellä on kohtia, mitkä eivät ole edes märkiä, Markkanen kuvaili.

Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan arvokisaturnauksien alussa valitetaan aina jostain.

– Yleensä turnauksen alussa valitetaan lattiasta, valoista tai pallosta. Toivottavasti ei tullut loukkaantumisia kuitenkaan. Turnausformaattiin kuuluu aina yllätyksiä, mutta turvallisuus totta kai ennen kaikkea, Tuovi muotoili.

Suomi jatkaa MM-turnaustaan sunnuntaina isäntäjoukkue Japania vastaan kello 15.30.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *