• 12 maaliskuun, 2023

”Meni vähän naurettavaksi” – Lauri Markkasen heittopeli takkusi, mutta nuori takamies nousi sankariksi ja oli yltää historialliseen tripla-tuplaan


Lauri Markkasen Utah Jazz kaatoi Charlotte Hornetsin vieraskentällä 119–111. Joukkue päättää kuuden vierasottelun kiertueensa tiistaina Miamissa.

Talen Horton-Tucker kuvassa.

Talen Horton-Tucker pelasi elämänsä ottelun. Kuva: Jacob Kupferman / Getty Images

Lauri Markkasen Utah Jazz otti toisen peräkkäisen voittonsa koripallon NBA:ssa, kun se kaatoi Charlotte Hornetsin vieraskentällä 119–111.

Markkasen heitot eivät uponneet tavalliseen tapaan ja suomalaistähti kokosi ottelusta ”vain” 13 pistettä. Levypalloja Markkanen kahmi 13, joten hän ylsi jälleen kahden tilastosarakkeen tupla-tuplaan.

Utah nappasi voiton hankalista lähtökohdista. Ottelu oli Jazzin viides vierasottelu kuuden vierasottelun kiertueella, eikä joukkueen tähtipelaaja Markkasen sihti ollut parhaimmillaan. Hän sai osui 22 pelitilanneheitostaan vain kolme. Markkanen kuittasi huonon päivän huumorilla.

– Homma meni vähän naurettavaksi. Heitot tuntuivat hyviltä. Tämä oli vain yksi sellaisista päivistä. Mutta saimme voiton ja se on kaikista tärkeintä, Markkanen naureskeli (siirryt toiseen palveluun).

Joukkueen päävalmentaja Will Hardy oli ylpeä voitosta. Utah johti peliä kolmen neljänneksen jälkeen 97–81, mutta Charlotte kiri lähemmäs päätösjaksolla.

– Tässä sarjassa voittaminen on hankalaa. Reissussa voittaminen on hankalaa. Pelaajamme todellakin väänsivät koko 48-minuuttisen. Charlotte yritti päästä tasoihin, mutta kaverimme pysyivät kurssissa, vastasivat ja tekivät hienoja ratkaisuja lopussa, Hardy sanoi (siirryt toiseen palveluun).

Lauri Markkanen kuvassa.

Markkanen ei saanut heittoja totutusti kohdilleen. Kuva: Jacob Kupferman/ Getty Images

Varamies nousi sankariksi

Markkasen vaimeaa heittopäivää astui paikkaamaan 22-vuotias takamies Talen Horton-Tucker, joka pussitti peräti 37 pistettä, jakoi 10 syöttöä ja otti kahdeksan levypalloa.

Horton-Tucker oli kahden levypallon päässä harvinaisesta tripla-tuplasta, jollaiseen on viimeksi runkosarjassa yltänyt Utahista Carlos Boozer vuonna 2008. Tripla-tupla tarkoittaa kaksinumeroisia lukemia kolmessa tilastokategoriassa.

– Kun Lauri ei ollut parhaimmillaan, jonkun piti ottaa roolia. Talen oli tämän pelin sielu. Hän on tehnyt kovasti töitä ja se näkyi tänään. Se ei ole pieni asia, olen todella iloinen hänen puolestaan, joukkueen päävalmentaja Hardy sanoi (siirryt toiseen palveluun).

Horton-Tucker on saanut enemmän vastuuta kun Utahin takamies Jordan Clarkson on potenut sormivammaa.

Utah nousi voitolla NBA:n läntisen konferenssin kymmenenneksi, joka on viimeinen pudotuspelikarsintaan oikeuttava sija. Joukkueella on jäljellä 14 runkosarjan ottelua. Utah kohtaa seuraavaksi vieraskiertueensa päätteeksi Miami Heatin tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *