• 19 kesäkuun, 2023

Huuhkajien lohkossa sensaatiomainen tilanne – näistä asetelmista Suomi jatkaa syksyllä EM-kisapaikan jahtaamista


Suomi ja Kazakstan ovat EM-karsintalohkon kärjessä neljän pelatun ottelun jälkeen.

Finländska fotbollsfans

Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajilla on ollut aihetta juhlaan. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Huuhkajien EM-karsintalohkossa nähtiin jälleen yllätystuloksia sen jälkeen, kun Suomi oli murjonut täydellä Olympiastadionilla San Marinon 6–0.

Lohkon kärkijoukkueeksi povattu Tanska koki jälleen pistemenetyksen vieraskentällä, kun se tasasi pisteet Slovenian kanssa maalein 1–1.

Suomelle perjantaina hävinnyt Slovenia meni johtoon Andrzaz Sporarin maalilla. Tanska pääsi kuitenkin tasoihin Rasmus Höjlundin osumalla. Höjlund kuritti Suomea jo maaliskuussa kolmella maalilla ja on jatkanut maalitehtailuaan. Höjlundilla on kasassa karsinnoissa jo kuusi maalia. Tanskan komeetta johtaa EM-karsintojen maalipörssiä.

Kazakstan puolestaan yllätti Tanskan maaliskuussa kotikentällään, mutta nyt se venyi urotekoon myös vieraskentällä.

Abat Aimbetov teki maalin 88. minuutilla ja vei Kazakstanin vierasvoittoon Pohjois-Irlannista maalein 1–0.

Tulokset tarkoittivatkin, että Suomi johtaa karsintalohkoa neljän kierroksen jälkeen. Tilanne on kaiken kaikkiaan sensaatiomainen, sillä toisena lohkossa on nyt Kazakstan. Kaksi lohkon parasta menee EM-kisoihin.

Huuhkajat jatkavatkin syyskuussa EM-karsintoja todella herkullisesta tilanteesta. Suomella on luvassa vierasottelu Kazakstania vastaan ja kotiottelu Tanskaa vastaan. Huuhkajien EM-karsinnat siis jatkuvat yllättäen jopa lohkon kärkiotteluna Kazakstanissa.

Unelma toisista peräkkäisistä EM-kisoista elää Suomessa vahvana. EM-kisat pelataan ensi kesänä Saksassa.

– Ollaan aikataulussa. Pelaajat ovat hoitaneet leiviskänsä erinomaisesti. Ollaan pelattu neljä peliä kymmenestä. Syksyllä on tärkeitä ja vaikeita pelejä edessä, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva summasi Huuhkajien tilannetta San Marinosta otetun murskavoiton jälkeen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *