• 22 helmikuun, 2023

Joel Harkimo on luopunut Jokerit-omistajuuksistaan – taustayhtiön hallitukseen kirjattu vain yksi henkilö, mutta ei uusia omistajatietoja


Helsingin Jokerit yrittää paluuta Suomen jääkiekkosarjoihin. Uuden tulemisen taustalla toimiva Team Jokerit Oy on kokenut omistajuusmuutoksia, sillä Joel Harkimo ei kuulu enää sen omistajiin.

Kuva Jokerien logosta pelipaidassa.

Jokerien taustayhtiössä on tapahtunut omistajuusmuutoksia. Kuvituskuva. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Samu Saatsi,

Ann-Christine Karhu

Jääkiekkoseura Helsingin Jokerien taustalla toimivan Team Jokerit Oy:n omistajuudessa on tapahtunut muutos.

Yhtiön ainoana omistajana toiminut Joel Harkimo on luopunut yhtiön omistajuudestaan. Asia selviää kaupparekisteritiedoista. Sen mukaan yhtiöltä ei löydy tällä hetkellä omistajatietoja.

Yle Urheilu on tavoitellut Joel Harkimoa kommentoimaan omistajuusasiaa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu ainoana jäsenenä Jorma Mäkinen, joka on edustanut yhtiön hallituksessa Jokerit Ry:tä. Näin ollen Mäkinen on yhtiön ainoa tosiallinen edunsaaja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun), jolle asian vahvisti Jokerien paluuhankkeen keulahahmoksi profiloitunut Jarmo Koskinen. Hänen mukaansa seura tiedottaa uusista omistajuuteen liittyvistä kuvioistaan lähipäivinä.

Koskinen on myös tulevaisuudessa astumassa Team Jokerit Oy:n toimitusjohtajaksi.

Jokerien uutta tulemista ovat varjostaneet esimerkiksi juuri epäselvyydet seuran omistajuuden suhteen. Joel Harkimo ilmoitti aiemmin viime elokuussa julkisesti, ettei hän ole Jokerien uuden tulemisen ”keulakuva”, vaikka hän on ollut taustayhtiön sataprosenttinen omistaja. Harkimo ei halunnut viime marraskuussa kommentoida Ylelle taustayhtiön omistajuuttaan.

Yle Urheilu kertoi aiemmin keskiviikkona, että Team Jokerit Oy on jättänyt sarjapaikkahakemuksen Suomen toiseksi korkeimmalle jääkiekon sarjatasolle Mestikseen.

Sarjapaikkahakemus käsitellään jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa 28. helmikuuta. Jos hakemus menee läpi, Jokerit voi hakea Mestis-lisenssiä.

Lisenssihakemus kaudelle 2023–2024 on jätettävä 31. maaliskuuta mennessä. Tätä ennen lisenssiä hakevalla taholla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *