• 21 toukokuun, 2023

Realin jalkapallotähti Vinicius Junior joutui taas katsojien silmätikuksi, Ancelotti vaati pelin keskeyttämistä – ”La Liga kuuluu rasisteille”


Real Madrid jalkapallotähti Vinicius Junior on joutunut toistuvien rasististen solvausten kohteeksi Espanjan liigakentillä.

Vinicius Junior suuttui rasistisista huudoista ja poltti lopulta päreensä Valenciassa.

Vinicius Junior suuttui rasistisista huudoista ja poltti lopulta päreensä Valenciassa. Kuva: Maria Jose Segovia/DeFodi Images/Shutterstock/All Over Press

Realin 22-vuotias hyökkääjä joutui sunnuntaina jälleen kerran vastustajajoukkueen kannattajan hampaisiin.

Rasistisista huudoista suuttunut Vinicius Junior ajettiin lopulta kentältä 90+7. minuutilla, kun brasilialainen otti yhteen Valencian Hugo Duron kanssa. Valencia voitti La Liga-ottelussa Real Madridin 1–0.

Ottelun jälkeen Vinicius Junior kirjoitti sosiaaliseen mediaan painavaa tekstiä.

Real Madridin pelaaja totesi, että ”La Liga kuuluu rasisteille” jouduttuaan kuulemaan rasistisia lauluja Valenciassa.

– Tämä ei ollut ensimmäinen, ei toinen eikä kolmas kerta. Rasismi on normaalia La Ligassa. Vastustajat pitävät sitä normaalina, niin kuin myös liitto. Mestaruus, joka ennen kuului Ronaldinholle, Ronaldolle, Cristianolle ja Messille, kuuluu nykyään rasisteille, Vinicius Junior kirjoitti.

Pelaaja julisti olevansa vahva, eikä anna rasisteille koskaan periksi. ”Vaikka sitten kaukana täältä” (Espanjasta).

– Olen pahoillani espanjalaisten puolesta, jotka eivät ole samaa mieltä, mutta tänä päivänä Brasiliassa Espanja tunnetaan rasistien maana, jatkoi jalkapalloilija vuodatustaan.

Ancelotti: ”Mahdotonta hyväksyä, ottelu olisi pitänyt keskeyttää”

Ottelu keskeytyi Valenciassa hetkeksi, kun Realin hyökkääjä reagoi vihaisesti katsomossa tapahtuneeseen tapaukseen. Siitä hetkestä lähtien Vinicius Junior oli kiihtyneessä mielentilassa.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti kritisoi, että peli olisi pitänyt keskeyttää.

– Se, mitä näimme tänään, on ihan mahdotonta hyväksyä. Kokonainen stadion huutaa rasistisia herjauksia. Sanoin erotuomarille, että hänen olisi pitänyt keskeyttää ottelu, italialainen päivitteli.

Myös huippuvalmentajan mukaan rasismi on espanjalaisen jalkapallon ongelma.

– Ei ole mitään järkeä puhua jalkapallosta tänään. La Ligalla on ongelma. Koko stadion loukkaa pelaajaa rasistisilla huuteluilla. Sanoisin tämän saman, vaikka johtaisimme matsia 3-0, valmentaja totesi.

Lähteet: Reuters – BBCSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *