• 25 toukokuun, 2023

Saksa mitalipeleihin! Ennakkosuosikkina pidetty Sveitsi suli jälleen pudotuspeleissä – myös Kari Jalosen Tshekki ulkona mitalikamppailusta


Saksa menetti tähtipuolustajansa, mutta kiri silti 3–1-voittoon ennakkosuosikkeihin lukeutuneesta Sveitsistä. Toisessa puolivälierässä Yhdysvallat löi Kari Jalosen Tshekin 3–0.

Robert Mayer kuvassa.

Robert Mayer päästi kolme maalia taakseen ottelussa Saksaa vastaan. Kuva: EPA-EFE

Sveitsin lento jääkiekon MM-kisoissa päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun se taipui yllättäen Saksalle 1–3.

Alppimaata pidettiin yhtenä kisojen suurimmista mestarisuosikeista, ja se voitti B-lohkon neljän pisteen erolla Kanadaan, jonka se pesi maiden keskinäisessä alkulohko-ottelussa 3–2.

Sveitsi pullahti lohkoykkösenä ulos puolivälieristä myös vuosi sitten. Tuolloin USA oli parempi maalein 3–0. Kaksi vuotta sitten Saksa pudotti lohkokakkoseksi yltäneen Sveitsin puolivälierissä voittolaukauskilpailun päätteeksi.

– Taas nuo saksalaiset! Sveitsin mitaliunelma palasiksi MM-puolivälierissä, otsikoi sveitsiläismedia Blick.

– Katkerat MM-kisat – Sveitsi epäonnistui jälleen arkkivihollista vastaan, kirjoitti 20 Minuten -sanomalehti.

Sveitsi vei ottelun laukaukset 30–23.

Saksa meni ensimmäisessä erässä johtoon, kun Sveitsin maalivahti Robert Mayer imaisi Maximilian Kastnerin suorasta hyökkäyksestä laukoman vedon ajassa 6.25.

Sveitsi tasoitti heti toisen erän avausminuutilla, kun Jason Siegenthaler laukoi kiekon maaliin. Saksa pääsi pyörittämään kuusi minuuttia ylivoimaa, kun Sveitsi-konkari Andres Ambuhl otti 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta ja Enzo Corvi samasta syystä kakkosen heti perään.

Saksa ei saanut luotua ylivoimalla vaarallisia tilanteita. Tämän jälkeen Saksan ykköspakki Moritz Seiderille tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus.

Sveitsikään ei kyennyt hyödyntämään ylivoimaansa, ja sitten alkoi Saksan kiri. Ajassa 37.51 John-Jason Peterka vei Saksan uudelleen johtoon ja Nico Sturm lisäsi lukemat 3–1:een alivoimalla vain alle minuuttia myöhemmin.

Saksa pelaa toisen kerran kolmen vuoden sisään mitalipeleissä. Sen edellinen MM-mitali on Länsi-Saksan saavuttama hopea vuodelta 1953. Vuonna 2018 se ylsi olympiahopealle.

Kari Jalosen Tshekki laulukuoroon

Saksa kohtaa välierässä Yhdysvallat, joka voitti Kari Jalosen valmentaman Tshekin 3–0. Ajassa 12.04. Matt Coronato oli terävänä maalin läheisyydessä ja laukoi onnekkaasti kahden Tshekki-pelaajan luistimimen kautta kiekon ohi Karel Vejmelkan.

Yhdysvallat lisäsi johtonsa 2–0:aan, kun joukkue voitti hyökkäyspään aloituksen, ja Nick Perbixin laukaus meni helpohkosti Vejmelkan vartioimaan maaliin.

Karel Vejmelka kuvassa.

Vejmelka joutui antautumaan kolmesti. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Cutter Gauthier lisäsi lukemat 3–0:aan kolmannessa erässä.

Jalonen on toiminut Tshekin päävalmentajana maaliskuusta 2022 lähtien. Viime vuoden MM-kisoissa Tshekki juhli MM-pronssia kymmenen vuoden tauon jälkeen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *