• 28 helmikuun, 2023

”Katsoin kummulla, että ai saakeli”Jenny Rautionaho oli peräti yhdeksäs suurmäen karsinnassa Planican MM-kisoissa. Suomalainen leiskautti karsintojen viidenneksi pisimmän hypyn. Hän ehti kuitenkin pelästyä kesken huippusuorituksen.

Jenny Rautionaho liiteli 125 metriä suurmäestä!

Roope Visuri,

Petra Manner

Jenny Rautionaho jatkaa mallikkaita suorituksiaan Planican MM-kisoissa. Rautionaho oli suurmäen karsinnassa peräti yhdeksäs ja kukisti muun muassa viime vuosina maailmancupin kokonaiskilpailun kärkisijoilla olleen Nika Kriznarin. Slovenialainen Kriznar oli 13:s.

Rautionaho leiskautti 125 metriä Planican HS138-mäestä. Se oli karsinnan viidenneksi pisin hyppy.

Rautionaho oli tyytyväinen hyppyynsä.

– Oli teoreettinen mahdollisuus hypätä vähän pidemmälle. Kummulla katselin, että ai saakeli. Nyt menee vähän pitkäksi, Rautionaho kuvaili Yle Urheilulle.

Rautionaho on toipunut upeaan iskuun, vaikka valmistautuminen MM-kisoihin oli kaukana parhaasta mahdollisesta.

Rautionaho kaatui Willingenin maailmancupissa helmikuun alussa. Suomalainen kannettiin paareilla pois kisapaikalta ja hän joutui olemaan kolme päivää sairaalassa.

Rautioanho sai hyppyluvan vasta viisi päivää ennen MM-kisojen alkua. Jo normaalimäessä Rautionaho ylsi uransa parhaaseen arvokisasijoitukseen, kun hän oli 16:s.

26-vuotias mäkihyppääjä oli myös vireessä, kun Suomi oli sekamäen kisassa historiallisesti kuudes.

Yle Urheilun asiantuntija Janne Ahonen kehui kovasti Rautionahon kilpailupäätä.

– Jennyllä on kyllä hyvä meininki päällä. Tämän päivän treenit olivat ihan ookoo hyppäämistä, mutta sitten kun tulevat tärkeät hypyt, kuten normaalimäessäkin, sieltä löytyy itseluottamusta, uskallusta ja halua, Ahonen suitsutti.

Rautionaho oli myös tyytyväinen, että on saanut aikaan perushyppyjä kilpailusuorituksissa.

– Nämä suoritukset antavat lisää itseluottamusta. Se on ollut kauden mittaan vähän hukassa. On kivaa, että nyt on itseluottamus tällä tasolla, Rautionaho totesi.

Myös Julia Kykkänen ylsi tällä kertaa suurmäen kisaan. Normaalimäen kisasta Kykkänen karsiutui. Nyt hän oli suurmäessä karsinnan 22:s.

– Saatiin hypättyä taas pieni peikko selästä, Kykkänen kuvaili.

Naisten suurmäen kilpailu on ohjelmassa keskiviikkona kello 18.30 alkaen. Suora lähetys TV2:ssa, Areenassa ja Yle-sovelluksessa sekä Yle Puheella. Katso koko kisaohjelma tästä linkistä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *