• 4 kesäkuun, 2023

Toiseksi Sardinian MM-rallissa ajanut Lappi harmitteli menetettyä voittotaistelua – Rovanperä kaasutteli kolmanneksi ja vankisti MM-johtoaan


Hyundain Thierry Neuville ajoi voittoon ja tallikaveri Esapekka Lappi toiseksi Sardinian MM-rallissa. Kolmanneksi ajanut Toyotan Kalle Rovanperä vankisti MM-johtoaan.

Thierry Neuville kuvassa

Thierry Neuville juhli voittoa Sardinian teillä. Kuva: NurPhoto via Getty Images

Belgialainen Thierry Neuville ajoi voittoon Sardinian MM-rallissa. Esapekka Lappi varmisti toisella sijallaan Hyundain kaksoisvoiton. Hyundai pääsi juhlimaan ensimmäistä kertaa tämän kauden MM-sarjassa. Neuville löi Lapin 33 sekunnin erolla.

– Tämä oli haastava viikonloppu. Tilanteet vaihtelivat ja lauantaina saatu johto piti vain onnistua säilyttämään, Neuville summasi maalissa.

Neuville ajoi rallin päättäneen Power Stagen varmasti maaliin ja oli pätkällä vasta seitsemänneksi nopein.

– On todella hermostuttavaa lähteä tällaiselle erikoiskokeelle kuluneilla renkailla, kun huomaat, että pätkällä tulee ulosajoja, Neuville sanoi rallin maalissa Power Stagesta.

Toyotan Kalle Rovanperä sijoittui kolmanneksi ja vankisti johtoaan MM-sarjan kokonaistilanteessa. Rovanperä venyi jälleen huikealla tavalla Power Stagella ja nappasi sieltä täydet viisi pistettä.

Kalle Rovanperä tykitti hurjan pohja-ajan Power Stagella.

– Ajo oli kontrolloitua, ei tuntunut pahalta. Nyt nautin sateesta ja mudasta, kun autossa oli pitävät renkaat alla. Olimme koko rallin kärsivällisiä emmekä tehneet virheitä, saimme vaikeasta rallista hyvät pisteet, Rovanperä kommentoi päätöspätkäänsä sekä Sardinian rallia.

Kolmaskin sija oli Rovanperälle arvokas, koska Ott Tänak ja Sebastien Ogier keskeyttivät lauantaina. Tänakin taival katkesi Fordin teknisiin ongelmiin ja Toyota-kuljettaja Ogier ajoi ulos kilpailun kärkipaikalta.

MM-rallissa viidennellä sijalla ajanut Dani Sordo keskeytti sunnuntaiaamuna. Espanjalaisen Hyundain pakokaasujärjestelmässä ilmeni vika, joka aiheutti tulipalovaaran.

Lappia silminnähden harmitti, ettei hän saanut ajaa tosissaan voitosta, sillä talli halusi Neuvillen saavan mahdollisimman ison pistepotin MM-taisteluun. Näin Lappi päästi lauantaina takanaan olleen Neuvillen ohi kokonaistilanteessa.

– On vain hyväksyttävä nämä asiat, vaikka ne turhauttavat. Tästä on hyvä lähteä Keniaan, Lappi sanaili maalissa.

Kun Lapilta kysyttiin mahdollisesta avausvoiton ottamisesta seuraavassa MM-rallissa Keniassa, vastaus oli ytimekäs.

– Riippuu, kuka on takanani tuloslistalla, kuljettaja latasi.

Esapekka Lappi viimeisteli onnistuneen rallin Power Stagella.

Ogier dramaattisesti ulos lauantaina

MM-rallin lauantai päättyi dramaattisesti Ogierin ulosajoon kärkipaikalta. Ranskalainen menetti autonsa hallinnan 14. erikoiskokeella ja täräytti ulos tieltä. Rankkasade vaikeutti olosuhteita ja Ogier sortui hänelle hyvin harvinaiseen ajovirheeseen.

Sebastien Ogier lipsautti ulos lauantai-iltana.

Ogier ja Lappi kävivät huimaa sekuntitaistoa MM-rallin voitosta, mutta Ogierin ulosajo muutti asetelmat täysin. Pelin henki oli selvä, kun Hyundai pääsi kaksoisjohtoon. Neuville otti komennon ja Lapin roolina oli varmistaa tallille arvokas kaksoisvoitto.

– Kun Sebastien (Ogier) keskeytti, niin sehän on ihan selvä peli, että sitten ajellaan hiljaa, turhautuneelta vaikuttanut Lappi viittasi tallin johdon haluun jäädyttää kärjen tilanne.

Rovanperä väisteli lehmiä perjantaina

Perjantain puheenaiheeksi nousi Kalle Rovanperän lehmien väistely. Rovanperä koki karmaisevan yllätyksen pitkällä Monte Lernon erikoiskokeella (EK 4). Hän joutui tekemään nopean väistöliikkeen, kun lehmiä seikkaili tiellä.

Kalle Rovanperä joutui hurjaan vaaratilanteeseen.

Rovanperä kertasi tapahtumia DirtFish-rallisivustolla.

– Lehmiä oli tiellä kolmen kilometrin kohdalla. Tiellä oli kolme lehmää, joista kaksi ihan keskellä tietä. Väistin ojaan, mutta varmasti osuin kahteen lehmään. Ajoin vielä kivikkoon, Rovanperä kertoi.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *