• 6 tammikuun, 2023

Ruotsalaiset hylkäävät oikeudelliset myönnytykset Turkin Naton hyväksynnälle, kyselyt osoittavat

Ruotsalaiset hylkäävät oikeudelliset myönnytykset Turkin Naton hyväksynnälle, kyselyt osoittavat

(Bloomberg) – Ruotsalaiset äänestäjät tukevat hallitustaan ​​sanoessaan, että Pohjoismaiden tulisi pidättäytyä tinkimisestä oikeudellisista periaatteistaan ​​saadakseen Turkin ratifioinnin Nato-hakemukselleen, kyselyn mukaan.

Dagens Nyheter -sanomalehden tilaamaan ja myöhään maanantaina julkaistuun kyselyyn vastanneista 79 prosenttia sanoi, että Ruotsin tulee jatkossakin noudattaa lakejaan Turkin vaatimuksista huolimatta, vaikka se merkitsisi sen jäsenyyden viivästymistä Pohjois-Atlantin liitossa. Sitä vastoin 10 prosenttia sanoi, että Ruotsin tulisi pyrkiä liittymään mahdollisimman pian riippumatta siitä, sisältääkö se myönnytyksiä sen oikeusperiaatteissa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on vastustanut Ruotsin ja Suomen liittymistä Natoon sen jälkeen, kun ne jättivät hakemuksensa toukokuussa, ja väitti, että Pohjoismaiden on tehtävä enemmän terrorismin torjumiseksi, mukaan lukien sellaisten ihmisten luovuttaminen, joita Turkki syyttää terroristiyhteyksistä. Muutama viikko sitten Ruotsin korkein oikeus kielsi sellaisen miehen luovuttamisen, jonka Turkki on kertonut osallistuneen vuoden 2016 vallankaappausyritykseen presidenttiä vastaan.

Molemmat Pohjoismaiden hallitukset ovat vaatineet lisäävänsä terrorismin vastaisia ​​toimia ja korostaneet tuomioistuinten riippumattomuutta luovuttamisesta päätettäessä. 28 Nato-maasta 30:stä on ratifioinut liittymisensä blokkiin, ja myös Unkari pysähtyy.

Kysely osoitti myös 60 prosentin kannatuksen Ruotsin Nato-hakemukselle, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Ipsos teki kyselyn 1 248 vastaajalle verkkokyselyillä, eikä virhemarginaalia löytynyt.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *