• 16 kesäkuun, 2023

Kempeleen Kiri on tehnyt hölmöjä virheitä, mutta keikkuu silti kärkipäässä – joukkue on loistanut yllättävällä tavalla


Kempeleen Kiri on aloittanut miesten Superpesiksessä vahvasti. Pohjoispohjanmaalaiset keikkuvat sarjassa kymmenen ottelun jälkeen kolmannella sijalla.

Kirin nousua kärkikahinoihin ei voi pitää suurena yllätyksenä, sillä ennestään vahva runko vahvistui talvella supertähti Tuomas Jussilalla, lyöjäjokeri Ossi Meriläisellä ja Perttu Ollilla.

KeKi on ottanut kovia päänahkoja, sillä se on napsinut voitot muun muassa Vimpelin Vedosta ja Sotkamon Jymystä. Varaa parantaa kuitenkin riittää.

– Joukkue on älyttömän hyvä. Olemme pelanneet ulkopeliä todella hyvin. Suurimmat kehityskohteet ovat meidän sisäpelissä, pelinjohtaja Petri Tuuva kertoo.

Tuuvan mukaan joukkue on tehnyt liikaa virheitä muun muassa takapalojen ja kopinnostopalojen muodossa.

– Sellaisia juttuja, mitkä eivät huippupesikseen kuulu. Niitä olemme tehneet paljon.

Ovatko ne olleet amatöörimäisiä?

– Juuri sellaisia ne ovat olleet. Niistä on helppo päästä pois. Siinä mielessä tilanne on hyvä.

Jani Lassila lähtee hakemaan näpylyöntiä.

Kempeleen Kirin lukkari Jani Lassila on kärsinyt alkukaudella vaivoista. Kuva: Lehtikuva

Ennakkokaavailujen perusteella juuri joukkueen tiivistä ulkopeliä voi pitää yllätyksenä. Ennen kauden alkua suurimmat kysymysmerkit piirrettiin lukkari Jani Lassilan sekä koppareiden Perttu Ollin ja Juhani Ojalan ympärille.

Kopparit ovat suoriutuneet kuitenkin hyvin, eikä Jani Lassilakaan ole pettänyt. Lassilalla on tosin pieniä vaivoja, minkä takia KeKi kaivoi jo lopettaneen Janne Kivipellon lukkarivalmentajan tehtävästä yhdeksi otteluksi lautasen äärelle.

Kempeleen Kiri tuulettamassa juoksua.

Kempeleen Kirillä on ollut syytä tuulettaa alkukaudella. Kuva: Lehtikuva

Useita huippupelaajia

Sisällä KeKi ei ole vielä päässyt parhaimpaansa. Joukkue tosin kohenteli runsaasti lyöntitilastoaan Koskenkorvaa vastaan paukuttamalla kaikkiaan 16 juoksua, joista yhdeksän supervuorossa.

Kempeleläisten sisäpelissä on kuitenkin paljon potentiaalia. Kärkimies Markus Keski-Petäjällä on vielä parannettavaa kentälle menoissa, mutta numeroille 2–5 KeKillä on äärimmäisen laadukkaita pelaajia.

Onni Määtän, Tuomas Jussilan, Antti Korhosen ja Sami Haapakosken kaltainen nelikko kelpaisi varmasti monelle muulle kärkijoukkueelle. Tuuva hehkuttaa, että huippupelaajien ansiosta päivittäisen tekemisen taso on korkealla.

– Tässä on viisi-kuusi Itä-Länsi -tason pelaajaa ja se myös näkyy peleissä. Jos tulee jaksotappio, se pystytään kuittaamaan ja lähtemään uudestaan nollista. Emme ole paljoa niitä hävinneetkään, mutta kokemus ja huippumiehet näkyvät tekemisessämme.

Onni Määttä syöksyy kotipesään.

Onni Määttä tuo juoksun kotipesään. Kuva: Lehtikuva

Jussila tuo osaamistaan esiin

Kempeleen Kirin manageri Sami Saloranta on linjannut tavoitteeksi, että seura yltää kahden vuoden sisällä mitalipeleihin. Huippupelaaja Jussila sitoutui projektiin pitkällä, 4+1-vuotisella sopimuksella.

– Kuten sopimuksen mitta osoittaa, niin lähtökohtaisesti olen tullut erittäin hyvällä fiiliksellä. Olen kokenut olevani niin sanotusti kotona. Motivaatio ja tunnetaso ovat korkealla, Jussila sanoo.

Kempeleen Kirin pelijohtaja Petri Tuuva (vasen) ja pelaaja Tuomas Jussila

Petri Tuuva saa näyttää tällä kaudella merkkiä Tuomas Jussilan kaltaisille huippupelaajille. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Muun muassa Manse PP:ssä ja Joensuun Mailassa pelannut Jussila yrittää tuoda oppimaansa tietotaitoa KeKin porukkaan ja ylipäätään seuran toimintaan.

– Olen yrittänyt tuoda tähän matkaan asioita, mitkä ovat muualla hyvin toimineet.

– Moni juttu on jäänyt hautumaankin. Pienin askelin KeKi on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin. Suunta on oikea.

Keki etenee mitalia kohti

Manageri Saloranta on varma, että ihmiset heräävät KeKin taakse, kun joukkue alkaa menestymään. Hän seurasi ilolla, kun katsomoon saapui 2 135 silmäparia Sotkamon Jymyä vastaan.

– Huutelin perään, että nyt täytyy saapua ihmisiä katsomoon ja heti teimme Superissa seuran katsojaennätyksen. Hienoja pelejä on tarjolla, joten olen varma, että ihmiset löytävät katsomoon.

Kempeleen Kirin pesäpallo harjoitukset.

KeKi tavoittelee mitalia kahden vuoden sisällä. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Kovia hankintoja tehnyt Saloranta sanoo, että KeKi haluaa olla pidemmällä tähtäimellä mukana kärkiporukoissa. Kahden vuoden mitalipelitavoitteesta pidetään tällä hetkellä kiinni.

– Toki mitä aikaisemmin pääsemme, sen parempi. Pysytään siinä kahdessa vuodessa. Sitten katsotaan uudestaan, miten siitä eteenpäin.

– Siksihän tässä urheilussa ollaan mukana, että halutaan pärjätä. Kaikki muu on sitten semmoisia ihan toissijaisia asioita. Kyllä me haluamme mitalin ja kyllä minäkin haluan mitalin panna kaulaan. Mitalia kohti tässä yritetään mennä.

Henkilöitä haastatteli Risto Degerman.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *