• 11 toukokuun, 2023

Miten Manse on toipunut raskaasta harjoituskaudesta? Tässä ovat miesten Superpesiksen kiinnostavimmat puheenaiheet


Manse PP löysi miesten Superpesiksessä kovan korvaajan Toni Kohoselle. Huippupesäpalloilija Tuomas Jussilan Kempeen Kiri yltää jopa välieriin saakka.

Simo täyttää?

Tuomas Jussila siirtyi Kempeleen Kirin riveihin. Toni Kohosen sopimuskiista Manse PP:n kanssa puhuttanee myös kesän aikana. Kärkilyöntitilaston viime kauden ykkönen Elmeri Anttila on jälleen isossa roolissa Vimpelin Vedon joukkueessa. Kuva: All Over Press

Yle näyttää tällä kaudella miesten ja naisten Superpesistä kanavillaan. Manse PP:n ja Sotkamon Jymyn välinen ottelu on katsottavissa Yle TV2:ssa 13. toukokuuta. Manse PP:n ja Jyväskylän Kirittärien ottelu näytetään puolestaan 18. toukokuuta.

Miesten Superpesis-kausi alkaa toden teolla torstaina 11. toukokuuta, kun Vimpelin Veto kohtaa paikallisottelussa sarjanousija Alajärven Ankkurit.

Yle Urheilu listaa tässä jutussa kolme kiinnostavinta puheenaihetta alkavasta Superpesis-kaudesta.

1. Miten Manse on toipunut?

Manse PP on ollut koko talven ajan puhutuin pesäpalloseura. Manse palkkasi Toni Kohosen pelinjohtajakseen, mutta tällä hetkellä Kohosen ja Mansen riita on etenemässä käräjäoikeuden käsittelyyn.

Kohonen vaatii Manse PP:tä oikeuteen työsuhteensa perusteettomasta päättämisestä ja hakee yli 120 000 euron korvauksia. Seuraavaksi asiassa odotetaan Mansen vastausta Kohosen haastehakemukseen.

Manse PP löysi pelinjohtajamarkkinoilta loistavan korvaajan, kun Jani Komulainen otti vastuun viuhkassa. Kakkospelinjohtajaa joukkueella ei kuitenkaan ole, joten hänen tehtävänsä jaettaneen kokeneiden pelaajien kesken.

Jani Komulainen keskustelee Aapo-poikansa kanssa.

Sotkamon Jymyn entinen peölinjohtaja Jani Komulainen kohta poikansa Aapon jo 13. toukokuuta.

Jää nähtäväksi, vaikuttavatko tausta-asiat pelaajien suorituksiin. Tähtipelaaja Juha Puhtimäki esimerkiksi totesi Iltalehdelle (siirryt toiseen palveluun)harjoituskauden olleen erikoinen ja raskas eri käänteineen.

Puhtimäki myös myönsi lehdelle, että Manse on tehnyt virheitä asiasta tiedottamisen suhteen. Tärkeämpää onkin, miten Manse oppii virheistään.

Manselta puuttuu edelleen kivenkova etenijä ykköskärkeen. Viime kausilla Juuso Myllyniemi ja Tuomas Jussila pystyivät tämän heikkouden paikkaamaan, mutta Jussilan lähdön myötä tamperelaisilla voi olla vaikeuksia jo vaihtopelaamisessa.

2. Tuomas Jussila ja Joni Rytkönen

Pesäpallotalven puhuttavimmasta siirron teki Kempeleen Kiri, joka hankki Suomen parhaimman pesäpalloilijan, Tuomas Jussilan, riveihinsä peräti 4+1-vuotisella sopimuksella. Kiri vahvistui myös lyöjäjokeri Ossi Meriläisellä ja Perttu Ollilla.

Jussila nostaa kiistatta Kempeleen potentiaaliseksi välieräjoukkueeksi. Viime vuonna Tahko onnistui lyömään kiilan kovimpien väliin, mutta tänä vuonna Kirillä on siihen loistavat mahdollisuudet. Joukkueesta löytyy laatua. Ainoastaan lukkari Jani Lassila on kysymysmerkki.

Tuomas Jussila ja Juha Puhtimäki juhlivat. Manse PP:n mestaruusjuhlat jatkuivat Keskustorin suihkulähteelle Kaupin pesäpallostadionin kentältä voittoisan viidennen finaalin jälkeen. Vastassa oli Kouvolan pallonlyöjät.

Mansessa Suomen mestaruuden saavuttanut Tuomas Jussila (vas.) lähti Kempeleelle. Juha Puhtimäki lukkaroi edelleen Tampereella. Kuva: Miikka Varila / Yle

Myös Joensuun Maila kahmi siirtomarkkinoilla. JoMa hankki Sotkamon Jymystä Joni Rytkösen ja Kouvolan Pallonlyöjistä Juho Hacklinin sekä Iiro Nokkalan.

Joensuussa on kasvatettu hyviä nuoria pelaajia, mutta konkareiden kuten Rytkösen, Hacklinin ja viime kaudella Topi Kososen hankinnat kertovat, että itärajalla haetaan menestystä tosissaan. Lienee kysymys, kuka lyö juoksut?

3. Onko Vimpelin ero kurottu kiinni?

Vimpelin Vedon nuori joukkue oli viime vuonna jopa ylivertainen miesten Superpesiksessä. Joukkueen tasosta kertoi kaiken, että moninkertainen etenijäkuningas Mikko Kanala ei saanut vastuuta ykköskärjessä.

Viime vuoden finaaleissa Manse PP:llä ei ollut lopulta mitään jakoa. Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen pyöritti muita mielin määrin vaihtotilanteissa viivästetyllä lähdöllä.

Yksinkertaistettuna tämä tarkoitti sitä, että Vimpeli huijasi vastustajia vaihtomerkeillään ja sai lisää tilaa lyönneilleen. Syötön noustessa esimerkiksi kakkospesällä ollut etenijä ei lähtenytkään, jolloin ulkopelaajat lähtivät estämään mahdollisia läpilyöntejä. Silloin keskelle kenttää jäi enemmän tilaa, ja Vimpeli sai onnistuneita vaihtolyöntejä juuri keskikentän kautta.

Vimpelin Veto juhlii pesäpallon Suomen mestaruutta vuonna 2022.

Vimpelin Veto juhli viime kaudella Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Ainakaan Manse ei löytänyt lääkkeitä tähän finaalisarjan aikana. Voisi kuitenkin kuvitella, että tänä kesänä vastustajat ovat löytäneet keinot pelata viivästettyä vaihtoa vastaan.

Siitä huolimatta Vedon joukkue on kivikova. Kärkilyöntikuningas Elmeri Anttila luo takuuvarmasti kotiutustilanteita, minkä jälkeen jokerit Jukka-Pekka Vainionpää ja Janne Mäkelä lyövät pelaajia kotiin.

Mikä pesäpallossa puhuttaa? Katso Urheiluruudun videoennakkoSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *