• 23 joulukuun, 2022

Massiivinen kaasukenttä, jota Eurooppa ei voi käyttää

Massiivinen kaasukenttä, jota Eurooppa ei voi käyttää

Energian hintojen noustessa edelleen jyrkästi kaikkialla Euroopassa kaasun hintojen noustessa 26 % maanantaina Venäjän lopetettua pumppaamisen Nord Stream 1:n kautta, erittäin kiistanalainen räjähdyskeskustelu on nyt noussut uudelleen mantereella, jota johtaa uusi Britannian fossiilisia polttoaineita käsittelevä pääministeri. hänen mielessään.

Euroopan unioni, johon Yhdistynyt kuningaskunta ei enää kuulu, suunnittelee korvaavansa kaksi kolmasosaa Venäjän kaasuntuonnista vuoden loppuun mennessä, vaikka analyytikot varoittavat, että blokin paras keino Venäjän kaasun tuonnin korvaamiseksi jää selvästi tavoitteesta.

Vuonna 2021 EU toi noin 155 miljardia kuutiometriä (bcm) maakaasua Venäjältä. Valitettavasti lohkon ehdottamat kaasunkorvaukset vuoden 2022 loppuun mennessä – mukaan lukien LNG:n (nesteytetyn maakaasun) monipuolistaminen, uusiutuvat energialähteet, lämmitystehokkuus, putkistojen monipuolistaminen, biometaani, aurinkokatot ja lämpöpumput – ovat vain noin 102 miljardia kuutiometriä vuodessa. EU:n komission REPowerEU:n tietoihin.

Säkettämisen kannattajat ovat sitä mieltä, että Euroopan liuskekaasupotentiaalia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, vaikka Saksa, Ranska, Alankomaat, Skotlanti ja Bulgaria ovat kaikki aiemmin kieltäneet murskauksen. Nyt keskustelua herättävät uudet liikkeet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *