• 25 elokuun, 2023

HS: Kansainvälinen kuvausryhmä jätti miljoona­laskun maksamatta Lapissa


Paikalliset yrittäjät ovat pulassa, kun kansainvälinen suurtuotanto jätti laskuja maksamatta yli miljoonan euron edestä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Inarissa kuvataan tällä hetkellä kansainvälisten suosikkinäyttelijöiden tähdittämää Constellation-televisiosarjaa.

Inarissa kuvattiin alkuvuodesta kansainvälisten suosikkinäyttelijöiden tähdittämää Constellation-televisiosarjaa. Kuva: Turbine Studios / Theresa Clamann

Helsingin Sanomien mukaan lappilaiset yrittäjät eivät ole saaneet kaikkia maksuja kansainvälisen kuvausryhmän alkuvuodesta käyttämistä palveluista. Saatavia on HS:n tietojen mukaan yli miljoona euroa.

Euroopan kaikkien aikojen kalleinta sarjaa on tehty työnimellä Constellation. Ivalossa ja Inarissa tammi–helmikuussa käyneeseen kuvausryhmään kuului HS:n mukaan noin 200–300 henkilöä.

Useat HS:n haastattelemat yrittäjät kertovat, että kuvausryhmä saapui paikalle, kulutti runsaasti palveluita ja poistui maksamatta.

HS:n mukaan laskut ovat olleet auki puoli vuotta ja suurin niistä on summaltaan lähes 300 000 euroa.

Tuotantuki jäissä, jos laskut jäävät maksamatta

Yksi ilman korvausta jääneistä yrityksistä on Ylläksellä toimiva Aurora Estate-hotelli. Aurora Estaten ja muiden yritysten yhteisessä tiedotteessa todetaan, että Business Finland ei aio maksaa tuotannolle myönnettyä 1,5 miljoonan euron kannustintukea, mikäli sarjaa tuottava Turbine Studios ei maksa laskujaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *