• 4 toukokuun, 2023

Tappara paljasti uudet valmentajansa: uusi päävalmentaja on tähti Ruotsista, joka osaa jo sanoa moro


Tapparaa kuusi kautta päävalmentajana valmentanut Jussi Tapola on siirtymässä ulkomaille valmentamaan.

Rikard Grönborg on kuvattu sivusta. Taustalla näkyy ihmisten kasvoja ja Tapparan sinioranssi logo.

Tapparan uusi päävalmentaja Rikard Grönborg on valmentanut Ruotsin maajoukkuetta hyvällä menestyksellä. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Tappara saa uudet valmentajat. Tapparaa kuusi vuotta päävalmentajana valmentanut Jussi Tapola siirtyy ulkomaille valmentamaan. Tapolan uusi työ on ElmoTV (siirryt toiseen palveluun):n mukaan saksalaisen suurseuran Adler Mannheimin päävalmentajana.

SM-liigan mestaruuden taas ottaneen Tapparan uudeksi päävalmentajaksi oli jo pitkään istutettu Ruotsin nimekästä Rikard Grönborgia.

Tämä tieto vahvistui torstaina Tapparan tiedotustilaisuudessa. Tieto tuli vastaan tunteikkaalla videolla, josta paljastui ruotsalaisvalmentajan parta ja silmät ensin.

– Kaikki laulavat Live is life, Grönborgin ääni sanoo videolla Tapparan kannatushuutoon liittyen.

– Moro, sanoi Grönborg tiedotustilaisuudessa ensin.

Myös kiitos luonnistuu myöhemmin suomeksi.

Uutta visiota

Grönborgin mukaan kaikki on ollut Tapparassa ammattimaista. Ruotsalaisena hän tiesi Tapparan suosiosta etukäteen, mutta on vaikuttunut näkemästään.

Grönborg uskoo tuovansa Tapparaan uutta visiota. Torstain tiedotustilaisuudessa hän sanoi, että joukkue on hyvin kunnianhimoinen. Hän aikoo tuoda uusia ideoita ja ottaa itsekin oppia Tapparan menestyksestä Suomessa ja Euroopassa. Tappara voitti sekä Suomen että CHL:n mestaruuden.

Grönborg ei aio muuttaa joukkueen pelityyliä kokonaan, vaan tuo siihen joitakin uusia juttuja.

Uusi kotikaupunki saa kehuja

Tampereesta tulee Grönborgin perheen kaupunki. Perhe on muuttanut jo Tampereelle, ja hänen tyttönsä aloittavat kaupungissa koulun.

Grönborg kertoili tiedotustilaisuudessa ehtineensä ostaa tuoretta kalaa. Tampereen areenaa hän piti uskomattomana.

Hän pitää kahdesta isosta järvestä ja keskustasta.

– Pienen kaupungin tunnelma isommassa kaupungissa, hän kehuu.

Grönborg kävi Tampereella ensimmäisen kerran 25 vuotta sitten.

– Olen käynyt täällä aina kesällä, ja talvi on varmasti erilainen. Talvi pelataan kuitenkin kiekkoa, joten sillä ei ole niin väliä.

Rikard Grönborg seisoo sormet ristittyinä. Taustalla on Tapparan sinioransseja logoja.

Tappara kertoi uuden päävalmentajansa nimen torstaina tiedotustilaisuudessa. Rikard Grönborg ehti kehumaan niin Tapparaa kuin Tamperettakin. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Grönborgin mukaan myös NHL on ollut kiinnostunut hänestä. Hän sanoi, että tulevaisuudessa voisi valmentaa myös Pohjois-Amerikassa. Grönborg ei paljasta, mahdollistaako kolmivuotinen Tappara-sopimus sen.

Tamhockeyn hallituksen puheenjohtaja Mikko Leinonen sanoo, että muutos päivittää Tapparaa. Hänen mielestään ei-suomalainen valmentaja motivoi pelaajia.

Tähti Ruotsista

54-vuotias Grönborg on maailmanmestarivalmentaja. Hän valmensi Ruotsin maajoukkueelle kultaa vuosina 2017 ja 2018. Hän sai maailmanmestaruuden myös Tre Kronorin apuvalmentajana. Lisäksi Grönborg on valmentanut Ruotsin U-20-ikäluokkaa.

Vuodesta 2019 Grönborg on ollut Sveitsissä valmentamassa ZCS Lions -joukkuetta Zürichissa. Hän sai sieltä potkut joulukuussa.

Grönborg on Ruotsin ja Yhdysvaltain kansalainen. Hän on itse pelannut jääkiekkoa puolustajana.

Muita nimityksiä

Tapparan valmennustiimiin liittyy kokenut valmentaja Juha Juujärvi. Hän valmensi viime kaudella Mestiksessä Kooveetä ja on ollut JYPin apuvalmentajana. Hänellä on kokemusta usean vuoden ajalta Tapparan 20-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana.

Juho Juujärvi seisoo lavalla Tappara-tekstin edessä.

Tapparan valmennustiimiin liittyy uutena nimenä Juha Juujärvi. Hän toimi Tapparan U20-joukkueen päävalmentajana kaudella 2019–2020. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Konsta Karjalainen jatkaa fysiikkavalmentajana. Tommi Pärmäkoski jää pois ja hänen tilalleen fysiikkavalmennukseen tulee Marko Haverinen. Myös Pasi Puistola jatkaa valmennustiimissä, samoin Aki Näykki jatkaa maalivahtivalmentajana.

Tappara palkkaa myös päätoimisen joukkueenjohtajan Janne Lahden. Tämä on tiettävästi uutta SM-liigassa. Lahti on tehnyt myös pelaaja-agentin töitä aiemmin.

Urheilupäällikkö Antti Tuomenoksan mukaan Tapparassa on vielä joitakin pelaajasopimuksia tekemättä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *