• 16 kesäkuun, 2023

Huuhkajat oli saada unelmatuloksen EM-paikkajahdissa, mutta Tanska selvisi säikähdyksellä – kovia kokeneen Teemu Pukin tilanne auki

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-karsintalohkon kärjessä on peräti neljä joukkuetta tasapisteissä. EM-karsinnat jatkuvat maanantaina kutkuttavista asetelmista. Tanskalle oli käydä jälleen köpelösti.

Ilmari Niskanen venyttää Teemu Pukin krampannutta pohjetta.

Ilmari Niskanen venytti Teemu Pukin pohjetta. Pukki sai krampin Suomen toisen maalin jälkeen ja hänet otettiin pois kentältä. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Yle näyttää suorana kaikki Huuhkajien EM-karsintaottelut. Suora lähetys San Marino -ottelusta alkaa maaanantaina TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa kello 18.15. Ottelu käynnistyy kello 19.00.

Tanska kaatoi Pohjois-Irlannin Suomen lohkossa jalkapallon EM-karsinnoissa 1–0. Tanska siirtyi takaisin lohkon kärkipaikalle ohi Suomen. Pohjois-Irlanti kiusasi ensimmäisen puoliajan lohkon ykkösjoukkuetta, mutta toisen puoliajan alkuun Jonas Wind teki helpottavan maalin.

Ottelussa nähtiin silti suurta draamaa, kun Pohjois-Irlannin Callum Marshall tasoitti ottelun lisäajan neljännellä minuutilla. Useamman minuutin kestäneen videotarkistuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin paitsiona.

Tanska selvisi säikähdyksellä ja pystyi nousemaan takaisin lohkon kärkeen. Tanska hävisi jo aiemmin maaliskuussa yllättäen vieraskentällä Kazakstanille.

Lohkon toisessa ottelussa Suomen seuraava vastustaja San Marino taipui Kazakstanille 0–3. Tuoreet tulokset tarkoittavat, että Suomi putosi lohkonsa kolmanneksi. Tanskan tasapelillä Suomi oli pysynyt lohkon kärjessä.

Lohkossa on nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä: Tanska, Kazakstan, Suomi ja Slovenia.

Ensi kesän EM-kisoihin etenee suoraan lohkon kaksi parasta joukkuetta.

Suomi kohtaa seuraavaksi San Marinon maanantaina Olympiastadionilla.

Suomi voitti perjantaina Slovenian tärkeässä kotiottelussa EM-kisapaikkojen kannalta 2–0. Sloveniaa on pidetty Suomen päävastustajana EM-paikkajahdissa.

Huuhkajat kuitenkin koki myös kovia pelissä. Suomen molemmat maalit syöttänyt Teemu Pukki joutui jättämään pelin kesken krampin takia. Myös Nikolai Alho näytti pitelevän jalkaansa ennen kuin hänet pidettiin pois kentältä.

Suomen päävalmentajan Markku Kanervan mukaan kramppeja kärsineiden pelaajien tilanne San Marino -otteluun on auki.

– Täytyy katsoa kramppeja saaneiden pelaajien tilanne ja kuinka pahoista vammoista on kysymys, Kanerva pohti lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

– Joukkueen työmoraali oli kyllä huikea taas tänään. Kaverit laittoivat kaikkensa peliin.

Pukki on syöttänyt kaikki kuluvien EM-karsintojen maalit Suomelle.

Kanerva tiedostaa, että maanantaina kaikki muut paitsi voitto ovat pettymys Suomelle.

– San Marinon aliarvioimiseen ei ole varaa. Meitä odottaa tiivis ja matala puolustus. Meidän pitää aiheuttaa ongelmia heille. Jos pyöritämme palloa vain muodon ulkopuolella, ei välttämättä synny mitään. Uskon kuitenkin, että tämä Slovenia-voitto antoi meille draivia, Kanerva kuvaili asetelmia otteluun.