• 13 elokuun, 2023

Robert Helenius otti raskaasti Joshua-tappion – ”Totta kai sattuu, sydämeen eniten”


Suomalainen nyrkkeilysuuruus Robert Helenius, 39, ei ole vielä lopettamassa ammattilaisuraansa.

Robert Helenius iskee Anthony Joshuaa Lontoon ammattilaisillassa 13. elokuuta 2023.

Robert Helenius iskee Anthony Joshuaa Lontoon ammattilaisillassa 13. elokuuta 2023. Kuva: Getty Images

Timo Uusitalo,

Jari Kärkkäinen

Brittien raskaansarjan nyrkkeilysuuruus, entinen maailmanmestari Anthony Joshua pudotti Robert Heleniuksen seitsemännessä erässä voimakkaalla oikean käden suoralla kanveesiin.

– Oli se kova paukku. Totta kai se sattuu, sydämeen eniten. Olisin todella halunnut voittaa tämän ottelun. Katsotaan, mitä tästä tulee. Ei tässä vielä aleta heittää hanskoja naulaan, jutteli Helenius Yle Urheilulle hotellilta käsin.

Heleniuksen mukaan Lontoon ottelu osoitti, että hän pystyy olemaan ”isoissa kehissä” ihan hyvin.

– Osuin (Joshuaan) hyvin vasemmilla suorilla, ja huomasin, että hän oli siitä vähän hämillään. Olisi pitänyt päästää siinä vaan oikeaa. Satutin häntä monta kertaa ja tunsin, että minulla oli käsissä ottelu jossain vaiheessa.

Joshua tuskaili vielä ennen ratkaisevaa erää

Helenius oli ensimmäisissä erissä kamppailussa hyvin mukana. Alun rauhallinen tempo ja kummankin ottelijan säästeliäät lyöntimäärät tuntuivat sopivan suomalaiselle.

Joshua alkoi ottaa aloitteet kehätapahtumista ja nosti viidennessä erässä tempoa. Silti Helenius otteli edelleen viisaasti, ja Joshualla oli vaikeuksia päästä rytmiin.

Selvästä väsymyksestään huolimatta Helenius pystyi vastaamaan Joshualle hyvin vielä kuudennessa erässä osuen muutaman kerran painavasti brittiin.

Ennen seitsemännettä erää Joshua sanoi BBC:n mukaan valmentajalleen Derrick Jamesille, että ottelijan oli ”vaikea löytää tilaa oikean käden iskuille”.

Joshua osui lopulta painavasti Heleniuksen leukaperään seitsemännessä erässä, jossa suomalaisen jalkaliike hyytyi ja suojaus oli valahtanut liian alas. Se isku päätti ottelun kertalaakista.

”Pidemmällä valmistautumisella eri lopputulos”

Helenius oli vakaasti sitä mieltä, että pidemmällä valmistautumisella olisi ollut iso merkitys nyrkkeilymatsin lopputulokseen.

– Tuntuu edelleen siltä, että jos olisin saanut 12 viikkoa aikaa tuota matsia varten, niin lopputulos ei olisi ollut tuollainen. Se olisi ollut toisinpäin. Kun kunto oli tällainen, niin olisi pitänyt jossain vaiheessa heittää kaikki vaan peliin, Helenius pohti.

Helenius totesi, että hän treenasi Mika Mielosta vastaan kahdeksan erää varten.

– Viikko sitten Savonlinnan matsin aikoihin Mielosta vastaan mietin, että katsotaan nyt, mitä tästä tulee ja että, onko tässä enää jäljellä sitä motivaatiota, myönsi ”Robbe”.

Suomen nyrkkeilytähti sanoi suoraan, ettei hänellä ollut alla riittävän kova treenileiri, jota olisi tarvittu Joshuan tasoista vastustajaa vastaan.

– Ei minulla ollut nyt täällä 12-eräistä kuntoa. Parempi voitti tällä kertaa, ei siinä sen kummempaa.

Heleniuksen saldo ammattilaisena on 37 ottelusta 32 voittoa, joista 21 tyrmäyksellä sekä viisi tappiota.

”Pohjolan painajaisella” on takana vajaassa vuodessa kaksi tyrmäystappiota raskaansarjan huippuiskijoille. Viime lokakuussa Heleniuksen matsi päättyi tyrmäystappioon Deontay Wilderille avauserässä, ja Lontoossa Joshua teki suomalaiselle saman tempun seitsemännessä erässä.

39-vuotias Helenius ei ole siis päättämässä vielä nyrkkeilyuraansa, vaikka pohti asiaa viikko sitten.

– Vaikka tänään hävisin, niin tästä jäi hyvä fiilis. En kommentoi, jatkuuko ura.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *