• 12 elokuun, 2023

Suomen kesä näyttää monipuolisuutensa: Hellettä, ukkosia ja sadekuuroja


Uimaankin tarkenee vielä pulahtaa.

Uimavedenlämpötilat ovat laajalti hitusen tavanomaista lämpimämpiä.

Järven lämpötila voi heilahdella riippuen siitä, missä mittari sijaitsee. Kuva: Anne Borgström / Yle

Koulujen alku ja pimenevät illat ovat merkkejä syksystä, mutta kesäistä säätä on elokuullekin vielä tiedossa, kertoo Ylen meteorologi Anne Borgström.

Elokuun aikana hellepäiviä on ollut jo tähän mennessä yhteensä kuusi, kun tavanomainen elokuun hellepäivien määrä on yhdeksän.

Järvivedetkin ovat pysyneet yli 20 asteen lukemissa. Lämpötiloja seuratessa kannattaa kuitenkin Borgströmin mukaan muistaa, että järven lämpötila voi heilahdella riippuen siitä, missä kohtaa järveä mittari sijaitsee. Sadekuurot ja tuuli saattavat viilentää vesiä nopeasti.

Sää on tällä hetkellä tavanomaista lämpimämpi, mutta tällä kertaa se tarkoittaa sitä, että täysin sateetonta ei tule olemaan.

Atlantilta ja kaakon suunnilta on saapumassa matalapaineita, jotka tuovat kuurosateet mukanaan. Sunnuntain aikana kastua voi lännen ja pohjoisen suunnilla, mutta itään ja etelään on poutaista. Päivälämpötila suuressa osassa maata nousee yli 20 asteeseen, ja kaakon suunnilla voi olla jopa hellettä.

Maanantaina pohjoiseen on odotettavissa sadekuuroja, mutta itärajan tuntumassa ukkoset uhittelevat. Yleiskuva maassa on kuitenkin poutainen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *