• 27 helmikuun, 2023

Hämeenlinnan lentopallokerho pyytää julkisesti anteeksi seuran toimintaa häirintäkohuun liittyen


Lentopallokerhon hallitus kertoi viime keskiviikkona, että manageri Ville Kalliomäki on lopettanut työt seurassa välitömästi.

Oranssi- ja valkopaitainen naislentopalloilija tavoittelevat palloa verkolla. Taustalla tuomari tarkkailee peliä.

Vielä alkuvuodesta seuran hallitus antoi täyden tuen nyt erotetulle managerille. Kuva: Dani Branthin / Yle

Hämeenlinnaa ja lentopallomaailmaa kuohuttanut seksuaalisesti häiritsevän käytöksen tapaus on saanut yhden päätepisteen, kun seuran hallitus esittää julkisen anteeksipyynnön asian tiimoilta. Hämeenlinnan lentopallokerhon lähetti maanantaina iltapäivällä tiedotusvälineille anteeksipyynnön, ja toivoi sen julkaisemista.

Hämeenlinnan lentopallokerhon kirjoittama anteeksipyyntö kirje.

Kohun aiheutti seuran manageri Ville Kalliomäki, jolle Lentopalloliitto määräsi Suekin tutkinnan pohjalta tuhannen euron sakon epäasiallisesta ja seksuaalisesti häiritsevästä kielenkäytöstä.

Paine seuraa kohtaan kasvoi, kun STT julkaisi uusia tietoja managerin käytöksestä. Jutun perusteella Kalliomäen pelaajiin kohdistunut asiaton käytös on alkanut jo ainakin kaudella 2008–2009 ja sisältänyt puheiden lisäksi myös koskettelua.

Jo loppuvuodesta julkisuudessa oli esillä yksittäinen häirintätapaus vuodelta 2021, josta Lentopalloliitto määräsi Kalliomäelle ja seuralle sakkoja.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *