• 9 maaliskuun, 2023

Ranskan päävalmentajalle kenkää neljä kuukautta ennen MM-kisoja – ilmoitti eilen olevansa ”häpeällisen mediapurkauksen uhri”


Ranskan jalkapalloliitto on antanut potkut naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalle Corinne Diacrelle.

Corinne Diacre.

Nyt päävalmentajan pestistä potkut saanut Corinne Diacre pelasi omalla urallaan Ranskan maajoukkueessa mojovat 121 ottelua vuosina 1993–2005. Kuva: UEFA / Getty Images

Corinne Diacre aloitti Ranskan maajoukkueen päävalmentajana 2017. Diacre luotsasi Ranskan MM-kisojen puolivälieriin 2019 ja EM-välieriin viime kesänä. Fifan rankingissa Ranska on viidentenä.

Orastavasta menestyksestä huolimatta Diacre on ollut jo vuosien ajan tukkanuottasilla lukuisten maajoukkuepelaajien kanssa.

Diacre ryöpytti Ranskan kaikkien aikojen maalintekijää Eugenie Le Sommeria julkisesti MM-kisoissa 2019 ja hyllytti hänet maajoukkueesta 2021.

Jo 2017 Diacre otti kapteeninnauhan pois pitkäaikaiselta kipparilta, Lyon-tähti Wendie Renardilta. Renard avautui myöhemmin tapauksesta kirjassaan ja väitti muun muassa, ettei Diacre suostunut kättelemään häntä maajoukkueleireillä.

Ensi kesänä MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Moni Ranskan tähtipelaajista – kuten Renard, Marie-Antoinette Katoto ja Kadidiatou Diani – oli ilmoittanut, ettei heitä nähdä kisoissa, mikäli Diacre on puikoissa. Keskikentän tähtipelaaja Amandine Henry on ollut poissa maajoukkueesta 2020 lähtien.

– Olen kaukana täydellisestä, mutta en voi enää tukea nykyistä systeemiä, joka on kaukana huipputason vaatimuksista. Tämä päivä on surullinen, mutta haluan suojella mielenterveyttäni, yksi maailman parhaista puolustajista, 142 maaottelun Renard kirjoitti.

– Olen Ranskan suurin fani ja jos tarvittavat muutokset tehdään, palaan joukkueeseen, Diani puolestaan sanoi.

Wendie Renard ja Corinne Diacre EM-kisojen lehdistötilaisuudessa 22.7.2022.

Wendie Renard (vas.) pelasi viime kesänä EM-kisoissa Corinne Diacren alaisuudessa. Hän oli saanut kapteeninnauhan takaisin vuonna 2021. Kuva: Getty Images

Eilen Diacre kommentoi, että hän oli joutunut ”häpeällisen mediapurkauksen uhriksi” ja että hän oli ”täysin sitoutunut suorittamaan työnsä MM-kisoissa”. Diacren tavoitteena oli valmentaa Ranskaa myös kesän 2024 Pariisin kotiolympialaisissa.

Pelaajien paine ja poissaolojen aiheuttamat uhkakuvat MM-kisoja ajatellen saivat lopulta Ranskan liiton reagoimaan.

Liitto tiedotti torstaina, että erimielisyydet kokeneiden pelaajien kanssa olivat pisteessä, josta ei ollut paluuta.

– Ranskan jalkapalloliitto myöntää Diacren ja hänen henkilökuntansa merkittävän työn, mutta ongelmat näyttävät olevan peruuttamattomia.

Ranskan liittokin on ollut kriisissä, sillä 11 vuotta puheenjohtajana toiminut 81-vuotias Noël Le Graët erosi helmikuussa seksuaaliseen häirintään liittyvien syytösten jälkeen. Ranskan hallitus suoritti tarkastuksen liitossa ja totesi, ettei Le Graët voi jatkaa johtuen hänen käyttäytymisestään naisia kohtaan, julkisista kommenteistaan sekä liiton hallinnollisista puutteista.

Jalkapallon MM-kisat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20.7–20.8.2023. Yle näyttää kisat kanavillaan. MM-kisojen alkulohkot löydät tästä jutusta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *