• 27 helmikuun, 2023

Susijengi taipui Saksalle MM-karsinnan päätöksessä – ”Kovalla prosentilla vastustaja pisti kolmoset sisään


Suomi hävisi koripalloilun MM-karsinnan viimeisessä ottelussaan Espoossa Saksalle 81-87. Samalla Saksa vei MM-karsintalohkon voiton ennen Suomea.

Mikael jantunen kuljettaa palloa.

Mikael jantunen kuljettaa palloa Saksa-ottelussa. Kuva: Lehtikuva / Antti Hämäläinen

Suomen parhaat korintekijät olivat Mikael Jantunen (20 pistettä), Alex Murphy (16) ja Topias Palmi (16).

– Voimme olla ihan pää pystyssä. Saksa oli erittäin hyvä ja pisti kaukaa aika kovia koreja. Se on hyvän joukkueen merkki. Toisaalta meillä oli ilmassa heitot voittaa peli, silloin vähän myös harmittaa. Ylpeitä meidän pitää olla, tähdensi Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi.

Suomi hallitsi avausminuutteja. Sasu Salin heitti kolme ensimmäistä kolmosyritystään ohi, mutta kahdeksan pistettä avausneljänneksellä heittäneen Jantusen johdolla Suomi johti ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen 22-17. Parhaimmillaan Susijengi johti 11 pisteellä (30–19).

– Taistelutahto oli taas kova. Olimme valmiit alusta lähtien. Totta kai päästimme Saksan heittämään vähän vapaita heittoja, mutta kovalla prosentilla he pistivät kolmoset (15/24, 62,5%) sisään. Voimme olla ylpeitä, että olemme MM-kisoissa ja vielä aika hyvällä esityksellä, kapteeni Salin kehui.

Sasu Salin kiittää yleisöä.

Kapteeni Sasu Salin kiittää espoolaisyleisöä. Kuva: Lehtikuva /Antti Hämäläinen

Puoliajalle mentiin Saksan 46–43-johdossa David Krämerin upotettua kolmosen juuri ennen puoliaikasummeria.

Kolmannella neljänneksellä Saksa käväisi 12 pisteen johdossa, mutta viimeiselle erätauolle lähdettiin Saksan 69–62-johdossa. Kauhajoen Karhu Basketin Severi Kaukiainen pelasi uransa ensimmäiset minuutit miesten maajoukkueessa toisella puoliajalla.

Suomi nousi lopussa Saksan rinnalle – ”Ihan ei riittänyt”

Viimeisellä neljänneksellä Suomi kokeili paikkapuolustusta ja nousi taas pelaamaan voitosta. Palmin kolmonen tasoitti tilanteeksi 81–81 minuutti ennen loppua.

Johannes Voigtmannin kakkosen jälkeen Edon Maxhuni ajoi korille, mutta Jonas Richter torjui hänet tylysti. Voigtmann upotti kaksi vapaaheittoa 12,4 sekuntia ennen loppua ja vei Saksan 85–81-johtoon. Suomen aikalisän jälkeen Salin ei saanut haltuunsa Jantusen syöttöä, ja Voigtmann heitti viimeiset pisteet vapaaheittoviivalta.

– Saksa on kova joukkue ja tuon tasoista joukkuetta vastaan on vaikea tulla (tappiotilanteesta) takaisin. Teimme hyvän työn ja tulimme vielä lopussa tasoihin, ihan ei riittänyt voittoon saakka. Pelasimme 35 minuuttia hyvin, vaikka pieniä nukahduksia mahtui toki mukaan. Pakko antaa arvostusta myös itsellemme, Jantunen totesi.

Koripallomaajoukkueen kannattajakunnan uskollisuudesta kertoo, että Espoon areena oli loppuunmyyty, vaikka Suomen MM-kisapaikka oli varmistunut jo viime elokuussa.

MM-kisat pelataan elo-syyskuussa Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa. Alkulohkot arvotaan 29. huhtikuuta.

MIESTEN MM-KARSINTA / LOHKO J

Saksa 12 10 2 960-854 22 p
Suomi 12 9 3 978-934 21
Slovenia 12 7 5 994-958 19
Ruotsi 11 5 6 848-867 16
Israel 12 4 8 944-948 16
Viro 11 3 8 798- 906 14

Lohkon kolme parasta MM-kisoihin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *