• 19 helmikuun, 2023

Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja kärsii pitkäkestoisesta koronasta ja autoimmuunisairaudesta – ”Pakko vetäytyä jääkiekosta”


Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews on paljastanut, miksi menestynyt NHL-pelaaja ei ole pelannut helmikuussa yhtään ottelua.

Jonathan Toews palasi Chicagon kapteeniksi oltuaan koko viime kauden sivussa.

Jonathan Toews jätti koko NHL-kauden 2020–2021 väliin autoimmuunisairauden vuoksi. Kuva: 2021 Getty Images

Chicago Blackhawksin hyökkääjätähti Jonathan Toews kertoo kärsivänsä pitkäkestoisesta koronasta sekä autoimmuunisairaudesta.

Toews ei ole pelannut sitten tammikuun 28. päivän jälkeen. Blackhawks asetti 34-vuotiaan keskushyökkääjän loukkaantuneiden pelaajien listalle viime keskiviikkona.

– On ollut todella haastavaa selviytyä näistä oireista, sanoo Toews joukkueensa julkaisemassa tiedotteessa.

– Viime aikoina tämä on saavuttanut pisteen, jossa minulla ei ole enää muuta vaihtoehtoa kuin vetäytyä jääkiekosta ja keskittyä täysillä omaan terveyteen. Olen kiitollinen joukkuekavereiden, valmennustiimin ja koko Blackhawksin organisaation kärsivällisyydestä ja tuesta, kirjoittaa NHL-tähti.

Toews kertoi jo pari vuotta sitten autoimmuunisairaudestaan, jonka takia hän jäi sivuun koko NHL-kaudelta 2020–2021.

Silloin hän kertoi hieman sairaudestaan.

– En ole pystynyt palautumaan, kun immuunijärjestelmäni reagoi kaikkeen. Mitä tahansa teen, niin se aiheuttaa stressireaktion. On ollut äärimmäisen turhauttavaa, kun en ole tiennyt, miten tai milloin pääsen tästä yli, paljasti Toews tuolloin.

Toews on viettänyt koko uransa Chicagossa voittaen kolme Stanley Cupin mestaruutta. Hänen pitkä sopimuksensa umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Kuluvalla kaudella hän on tehnyt pelaamissaan 46 ottelussa tehot 14+14=28/-24. Chicago Blackhaws on tällä hetkellä NHL:n huonoin joukkue.

Lähde: Uutistoimisto APSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *