• 8 maaliskuun, 2023

Hallitseva mestari Kiekko-Espoo lähtee välieriin haastajana – päävalmentaja luottavaisena: ”Olemme aikataulussa”Hallitseva jääkiekon Naisten Liigan mestari Kiekko-Espoo aloittaa välierätaipaleensa tänään keskiviikkona KalPaa vastaan.

Naisten jääkiekkoliigaa 2000-luvun dominoinut espoolaisryhmä on kuitenkin sille oudossa tilanteessa: se ei lähde sarjaan suurimpana mestarisuosikkina.

Runkosarjassa sijoitus oli HIFK:n ja KalPan jälkeen kolmas, ja puolivälierissä vastaan asettui Kuortane. Nuorten maajoukkuepelaajista koostuva ryhmä laittoi espoolaiset koville, vaikka lopulta voitot menivätkin 3–1 Kiekko-Espoon hyväksi.

Helpolla välieräpaikka ei irronnut, sillä ensimmäisen osaottelun veivät kuortanelaiset ja kahdesti ratkaisu venyi jatkoerään.

– Kuortaneella on nuori vahva ryhmä, joka on selkeästi kasvanut pelitapaan, jossa oman alueen keskustaa puolustetaan tiivisti. Heillä on kuitenkin huippuvahti Emilia Kyrkkö, joka on koko kauden edustanut naisten maajoukkuetta. Nostan hattua joukkueellemme, jouduimme tekemään aina paljon töitä yhden maalin eteen, mutta maltoimme ja jaksoimme pelata, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen jutteli.

– Kaksi jatkoaikavoittoa ja 3–0-voitto neljännestä pelistä vieraskentältä kertovat vahvuudesta. Olen todella tyytyväinen siihen, miten menimme eteenpäin.

Kiekko-Espoo oli lopulta runkosarjassa kolmas HIFK:n ja KalPan jälkeen. Runkosarjan päätösviikonloppuna se kuitenkin hävisi molemmat kamppailunsa: Ilves oli Tampereella parempi jopa 7–1 ja HPK haki Espoosta 2–0-voiton.

Kun ensimmäinen puolivälieräottelu Kuortanettakin vastaan käynnistyi tappiolla, saattoi moni jo pohtia, nähdäänkö kestomenestyjää lainkaan välierissä.

Haapanen ei ehtinyt huolestua.

– Tietysti häviäminen herättää aina kysymyksiä, olemmeko oikeassa suunnassa. Laitetaan vaikka valmistautumisen piikkiin. Tiedämme, mitä tavoittelemme ja haluamme. Olemme aikataulussa, päävalmentaja kuittaa.

Kiekko-Espoo juhli mestaruutta viime kauden lopuksi.

KalPa dominoi Naisten Liigaa mielin määrin vielä ennen joulutaukoa ja johti sarjaa kymmenen pisteen erolla HIFK:hon. Tammikuussa se kuitenkin menetti ykköshyökkääjänsä Elisa Holopaisen sairastuvalle.

Sen jälkeen kuopiolaiset hävisivät kaikki ottelunsa kärkipään joukkueita eli HIFK:ta ja Kiekko-Espoota vastaan.

Kiekko-Espoon ja KalPan keskinäisestä neljästä runkosarjakohtaamisesta kuopiolaiset veivät kuitenkin kolme.

Haapanen toivoo välieräsarjasta mahdollisimman pitkää.

– Uskomme, että pitkä sarja sataa meidän laariimme. Kaikki ovat alkukaudesta lähtien vihjanneet, että tänä vuonna HIFK ja KalPa tulevat pelaamaan finaaleissa ja me haluamme sitä asetelmaa liikuttaa.

Oman haasteensa välieräsarjaan tuo aikataulu. HIFK ja HPK aloittivat oman taipaleensa tiistaina, kun taas Kiekko-Espoo ja KalPa hyppäävät kaukaloon tänään keskiviikkona. Seurava osaottelu on vuorossa jo torstaina, ja kolmas ottelu lauantaina. Mikäli sarja ei ratkea suoraan kolmessa ottelussa, kohtaavat joukkueet myös sunnuntaina – siis neljättä kertaa viiden päivän sisään.

– Lauantaina on peli vielä aamupäivästä, joten perjantaina on matkustuspäivä. Tärkeintä on mielestäni reagoida matkalla oikeisiin asioihin. Hävitään, voitetaan, miten se vaikuttaa seuraavaan päivään, miten palautuu, miten saa ravintoa, ovatko nesteet kunnossa. Isosti huippu-urheillaan tällä hetkellä. Meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka ovat pikkuhiljaa kasvamassa urheilu-uralle. Katsotaan, miten olemme saaneet ajettua asioita sisään.

Tiukka aikataulu ihmetyttää, etenkin, kun joulukuussa sarja jäi lähes kuuden viikon tauolle. Haapanen ei aio vetäytyä aikataulun taakse.

– Haluan jättää otteluohjelmien tekemisen ja suunnittelun Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antilalle. Antila tekee ohjelmat ja me pelaamme ohjelman mukaan. Pitää osata reagoida asioihin oikein. Toivotaan, että olemme tehneet asioita oikein ja tuloksethan sen kertovat.

HIFK jahtaa historian ensimmäistä mestaruuttaan

HIFK ja HPK aloittivat oman välierätaipaleensa Pirkkolassa tiistaina. Ensimmäistä Naisten Liigan mestaruuttaan jahtaava helsinkiläisryhmä jatkoi kaudella esittämiään vahvoja otteita ja kukisti hämeenlinnalaiset ensimmäisessä kohtaamisessa 2–0.

Molemmista osumista vastasi kukas muu kuin runkosarjan pistepörssin voittanut Michaela Pejzlova – kämppäkaverinsa Julia Liikalan alustuksista. HPK-vahti Noora Räty venyi kiekon tielle 35 kertaa.

Puolivälierissä HIFK suorastaan murskasi Kärpät: ensimmäinen osaottelu päättyi 12–0, toinen 8–0 ja kolmas 6–0.

Maajoukkuehyökkääjä Liikala uskoo, että HPK:ta vastaan sarjasta tulee tiukempi.

– HPK puolustaa todella hyvin, he saavat liikettämme ja kiekollista peliämme puolustettua. Kun jaksamme vain jauhaa, virheitä alkaa tulla. Ei kukaan jaksa puolustaa 60 minuuttia niin hyvin, ettei maaleja saisi tehtyä. Kun pystymme puolustamaan vielä heidän yksittäiset hyökkäyksensä pois, näen, että menemme jatkoon, Liikala kuittasi.

HIFK lähti kauteen vahvistuneena, kun se sai riveihinsä esimerkiksi Kiekko-Espoota vielä viime kaudella edustaneen maajoukkuehyökkääjä Emilia Vesan ja Tampereelta saapuneen superlupaavan Sanni Vanhasen.

Kun viime kauden hopeamitalistijoukkueessa kiekkoilivat jo ennestään Pejzlovan, Liikalan ja Clara Rozierin kaltaiset taiturit, povattiin IFK:sta vahvaa mestariehdokasta jo kauden kynnyksellä.

Liikalan mukaan joukkue ei kuitenkaan ota paineita mestarisuosikin asemasta.

– Me teemme vain omaa juttuamme ja sillä mennään niin pitkälle kuin mennään.

Pelaako HIFK loppuottelussa?

– Kyllä me pelataan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *