• 16 toukokuun, 2023

Käärijä A-studiossa: Tähtään Suomen kovimmaksi live-esiintyjäksi – ja pois 20 neliön kämpästäSuosikkiartisti ei ole ehtinyt rankan viisurupeaman jäljiltä juurikaan pötkötellä.

Suosikkiartisti Käärijä antaa ison kiitoksen faneilleen ja valmistautuu viikonvaihteen juhlakeikkaan.

Päivi Suikkanen,

Kai Jaskari

Suomen euroviisuedustaja Käärijä teki historiaa ja valloitti Euroopan sydämet. Suomenkielinen Cha cha cha leviää kuin kulovalkea kansainvälisessä suoratoistopalvelussa Spotifyssa. Käärijän hitti on myös kymmenen kuunnelluimman kappaleen joukossa koko maailmassa.

– Se oli vissiin hyvä biisi sitten, ja kaikki meni viimeisen päälle putkeen. Ihmiset lähtivät villitykseen mukaan ja levittämään Käärijä-ilosanomaa. Annetaan iso kiitos ihmisille, jotka pukivat boleroa päälle ja tekivät Käärijä-torttuja. Kyllä se oli koko kansan juttu, miettii Käärijä eli Jere Pöyhönen A-studiossa.

Suosikkiartisti ei ole ehtinyt rankan viisurupeaman jäljiltä juurikaan huilaamaan. Suoraan lähetykseen Käärijä osallistui tiistaina etäyhteydellä kesken ystävilleen järjestettyjen juhlien.

– En ole vielä hirveästi pötkötellyt, aika juhlatunnelmia ollut. Olen koettanut hopeamitalia kantaa ja totutella tähän. Jossain vaiheessa pääsen pötköttään. Meillä on hallikeikka, niin sitten pötkötellään, Käärijä kertoo.

Käärijä on saavuttanut maailmanlaajuista menestystä. Artisti tähtää urallaan nyt siihen, että voisi olla Suomen kovin live-esiintyjä.

– Koitan vaan nauttia ja tehdä ystävien kanssa hyvää musaa ja hyvää juttua. Katsotaan, jos se homma loppuu ensi vuonna niin sitten se loppuu. Keksitään sitten jotain muuta. Tehdään tätä niin kauan kun tämä on hauskaa.

Käärijän haaveissa on myös muuttaa 20 neliön asunnosta väljempiin oloihin.

– Katsotaan, missä vaiheessa se sitten tapahtuu, artisti tuumaa.

Tilaa luovuudelle ja hulluudelle

Käärijän levy-yhtiön Monsp Recordsin taiteellinen johtaja Ida Karimaa muistuttaa, että Käärijä-ilmiön taustalta löytyy iso joukko huippuammattilaisia.

– Tiettyyn pisteeseen asti asioita voi suunnitella. Sitten tapahtuu jotain tosi spontaania kuten se, että artisti treeneissä keksii mukaan tanssiliikkeen. Luovuudelle ja hulluudelle kannattaa aina jättää tilaa, Karimaa korostaa.

UMK-raadin puheenjohtaja Tapio Hakanen on ylpeä koko euroviisutuotannon show-tiimistä. Käärijän esitystä on ollut tekemässä parinkymmenen ihmisen joukko koreografeista pukusuunnittelijaan.

– Omaan erottuvaan, persoonalliseen juttuun uskominen ja vahvuuksien päälle rakentaminen, se ilo, optimismi ja lämpö, millä tätä on tehty niin uskon, että se voi olla inspiroivaa ihan mille vaan alalle, Hakanen sanoo.

Katso tiistain A-studio Yle Areeenasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *