• 16 toukokuun, 2023

Seagulls venyi historialliseen mestaruuteen tyrmäävällä esityksellä – Pantteri-patsas palaa Helsinkiin 25 vuoden tauon jälkeen


Seagulls on voittanut seurahistorian ensimmäisen miesten Korisliigan mestaruuden. Helsinkiläisjoukkue suorastaan tyrmäsi hallitsevan mestarin, Kauhajoen Karhu Basketin kuudennessa finaalissa.

Näin Seagulls kaatoi Karhu Basketin.

Anu Karttunen,

Antti-Jussi Sipilä

Helsinkiläinen Seagulls voitti kuudennessa miesten Korisliigan finaalissa Kauhajoen Karhu Basketin jäätävällä esityksellä 91–66 (48–26) ja voitti mestaruuden otteluvoitoin 4–2.

Seagulls aloitti kotiyleisön iloksi pelin ryminällä heti ensimmäisestä hyökkäyksestä ja kasvatti nopeaan tahtiin eroa Karhu Basketiin. Seagulls oli ahnaampi levypalloissa ja pallonriistoissa, ja joukkue johti parhaimmillaan ensimmäisellä neljänneksellä 17 pisteellä ja toisella jo 27 pisteellä.

Karhu Basket aloitti takaa-ajon toisella puoliajalla ja viimeisellä neljänneksellä ero pääsi kaventumaan 10 pisteeseen, ennen kuin kotijoukkue heräsi jälleen. Lauri Nikkarinen ja Rene Rougeau kasvattivat entisestään Seagullsin johtoa ja viimeisillä minuuteilla kentällä oli vain yksi joukkue. Viimeistään Robert Hall III:n donkki tilanteessa 84–63 tuntui katkaisevan lopullisesti Karhu Basketin selkärangan ja sai Kisahallin yleisön äänijänteet räjähtämään.

– Aika ylivoimaisella esityksellä mestaruus tuli. Me emme hyökänneet toisella puoliskolla tarpeeksi hyvin, he meinasivat päästä kantaan kiinni, mutta onneksi jätkät hoitivat hienosti himaan, Seagulls-valmentaja Jussi Laakso totesi ja kehui joukkuettaan sydämensä kyllyydestä.

– Se on aivan uskomattomia. Tämä on kuin perhe. Olen niin ylpeä tästä porukasta. Nämä jätkät ansaitsevat tämän työn jälkeen tämän palkinnon.

Seagulls juhlii nyt seurahistorian ensimmäistä mestaruutta. Edellisestä helsinkiläisen seuran mestaruudestakin oli ehtinyt kulua jo 25 vuotta, sillä Torpan Pojat voitti SM-kultaa vuonna 1998.

Karhu Basket on ollut Korisliigan menestynein joukkue viime vuosina. Viime vuoden mestaruuden lisäksi Karhu Basket nosteli Pantteri-patsasta vuosina 2018 ja 2019. Vuonna 2021 Salon Vilpas jätti kauhajokiset hopealle ja 2020 kausi keskeytyi koronapandemian takia.

Seagulls jäätävällä esityksellä Suomen mestariksi.

Konkaripelaajille vihdoin mestaruus – ”Hienoa olla tällä puolella kenttää”

Timo Heinonen, 41, ja Antti Kanervo, 34, olivat todennäköisesti Seagulls-ryhmän onnellisimmat mestarit. Heinosella on takanaan liki 1 000 liigaottelua, kolme hopeaa ja seitsemän pronssia, ja nyt hän sai ensimmäisen mestaruutensa. Kanervolla liigapelejä on lähes 550 ja kolme kertaa aiemmin hän on joutunut tyytymään hopeamitaleihin.

– Hyvät tunnelmat, erittäin hyvät. Kyllä tätä on haettu pitkään, Heinonen totesi tyytyväisenä Suomen mestarina.

Hänen mukaansa matka tähän pisteeseen on ollut pitkä, kivinen, hauska ja upea. Se on tarjonnut hienoja hetkiä, mutta myös karmeita hetkiä. Nyt olo on ”aika hieno”.

Meinasiko koskaan usko loppua?

– Ei. Ei tietenkään. Ei koskaan, hän nauroi.

Kanervo myönsi, että Pantteri-patsaan nostaminen oli hänelle unelmien täyttymys. Seagulls-pelaajat aloittivat juhlimisen jo ennen summerin soittoa, mutta Kanervo ei uskaltanut.

– Kun Lassi (Nikkarinen) heitti sen kolmosen (tilanteeksi 88–63), siinä vaiheessa pääsi padot irti, Kanervo myönsi.

– Tuntuu uskomattoman hyvältä. Pitkään on tätä jahdattu. Kolme kertaa olen ollut tuolla kentän toisella puolella, missä taivas putoaa niskaan ja pysyy siellä aika helvetin pitkään, niin tosi hienolta tuntuu olla tällä puolella kenttää.

Seagulls-juhlat käynnistyivät jo ennen summerin soittoa.

Karhu Basketin Henri Kantonen joutui tällä kertaa kokemaan Heinosen ja Kanervon aiemman kohtalon. Hänen mielestään kauhajokisilta loppui kuudennessa ottelussa bensa tankista.

– Oli liian iso vuori kiivettäväksi. Meillä oli hetkemme siinä kolmannen erän lopussa, neljännen erän alussa, mutta emme päässeet pelaamaan voitosta. He olivat parempia, Kantonen totesi.

– Se jäi pienistä asioista kiinni, niin kuin nämä edelliset pelit osoittivat. Emme saaneet niin ehjiä 40-minuuttisia, kokonaisia otteluita, mitä olisimme toivoneet. Tämä oli lopputulos. Parempi joukkue voitti ja tulosta pitää kunnioittaa. Ei tässä mitään jossiteltavaa jäänyt.

Seagullsin Antti Kanervo heittää korin Karhu Basketin pelaajien yrittäessä turhaan estää sitä.

Seagullsin Antti Kanervo heittää korin Karhu Basketin pelaajien yrittäessä turhaan estää sitä. Kuva: Tomi Natri / All Over PressSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *