• 23 joulukuun, 2022

Rokotteita vastustavien mielenosoittajien mielenosoitus Ranskassa, Saksassa, Itävallassa ja Italiassa

Rokotteita vastustavien mielenosoittajien mielenosoitus Ranskassa, Saksassa, Itävallassa ja Italiassa

Mielenosoittajat ovat lähteneet kaduille eri puolilla Länsi-Eurooppaa protestoidakseen COVID-19-rokotevaatimuksia vastaan, ja yli 100 000 ihmistä on kokoontunut pelkästään Ranskassa vastustamaan hallituksen suunnitelmia rajoittaa rokottamattomien oikeuksia.

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa mielenosoittajat – monet heistä paljastuivat – kestivät kylmyyttä ja sadetta lauantaina kantaen kylttejä, joissa luki ”Totuus”, ”Vapaus” ja ”Ei rokotepassille”.

Mielenosoitukset tulivat, kun Ranska kirjasi perjantaina yli 300 000 COVID-19-tartuntaa yhdessä päivässä ja maan alahuone hyväksyi torstaina hallituksen lain, joka vaatii henkilöitä todistamaan olevansa täysin rokotettu koronavirusta vastaan ennen kuin he voivat syödä ulkona tai matkustaa. kaukojunissa tai osallistua kulttuuritapahtumiin.

Hallitus on sanonut odottavansa, että uudet vaatimukset pannaan täytäntöön tammikuun 15. päivään mennessä, vaikka senaatin lainsäätäjät voivat nyt viivyttää prosessia.

Ranskan sisäministeriön mukaan 105 200 ihmistä osallistui lauantain mielenosoituksiin eri puolilla Ranskaa, joista 18 000 pääkaupungissa Pariisissa, jossa poliisi ilmoitti 10 pidätyksestä ja kolmesta poliisista loukkaantuneen lievästi.

Muualla ministeriön mukaan pidätettiin 24 henkilöä ja seitsemän poliisia loukkaantui lievästi.

Suurista mielenosoituksista noin 6 000 mielenosoittajaa kokoontui Toulonissa, kun taas Montpellierissä poliisi käytti kyynelkaasua yhteenotoissa mielenosoittajien kanssa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *