• 23 joulukuun, 2022

Covid Europe -uutiset – suorana: Itävallassa suljettiin uudelleen viidennen aallon välttämiseksi, koska mantereella kuolee piikki

Covid Europe -uutiset – suorana: Itävallassa suljettiin uudelleen viidennen aallon välttämiseksi, koska mantereella kuolee piikki

Itävallasta tulee ensimmäinen maa Länsi-Euroopassa, joka ottaa tänä syksynä käyttöön täyden koronavirussulun uuden tartuntaaallon torjumiseksi.

Valtakunnallinen seisokki astuu voimaan maanantaina, ja myös koko maan väestö on rokotettava tautia vastaan ​​helmikuuhun mennessä.

Itävalta otti maanantaina käyttöön lukituksen kaikille rokottamattomille, mutta sen jälkeen tartunnat ovat tehneet uusia ennätyksiä.

Kaksi pahiten kärsineitä provinssia, Salzburg ja Ylä-Itävalta, sanoivat torstaina ottavansa käyttöön omat sulkemisensa, mikä lisää hallitukseen kohdistuvaa painetta tehdä samoin kansallisesti.

Kylmän sään laskeutuessa ympäri Eurooppaa talven lähestyessä hallitukset ovat joutuneet harkitsemaan epäsuosittujen sulkemisten uudelleen määräämistä. Hollanti on ottanut uudelleen käyttöön osittaisen lukituksen, ja baarit ja ravintolat sulkeutuvat klo 20.

Saksan terveysministeri Jens Spahn sanoi, että lukitusta ei voida sulkea pois sekä rokotettujen että rokottamattomien osalta.

Liittokansleri Angela Merkel sanoi, että Saksa rajoittaisi suuren osan julkisesta elämästä alueilla, joilla sairaalat ovat vaarallisesti täynnä Covid-potilaita, rokotettuihin tai sairaudesta toipuneisiin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *