• 11 maaliskuun, 2023

Rebecca Immosen, 24, hiihtoura oli hetkeksi tauolla – sunnuntaina hän tekee hiihtohistoriaa: ”Olen ylpeä siitä”


Rebecca Immonen hiihtää sunnuntaina ensimmäisen maailmancupkisansa ulkomailla. Hän ei kannata Kansainvälisen hiihtoliiton kohuttua uudistusta.

Rebecca Immonen.

Rebecca Immonen edustaa seuratasolla Vantaan Hiihtoseuraa.

Joel Sippola,

Riikka Smolander-Slotte

24-vuotias Rebecca Immonen pääsee sunnuntaina osaksi hiihtohistoriaa, kun Holmenkollenilla hiihdetään kaikkien aikojen ensimmäinen naisten 50 kilometrin kisa maailmancupissa. Immoselle kilpailu on samalla ensimmäinen maailmancupkisa ulkomailla.

Hän odottaa raastavaa urakkaa.

– Rata aiheuttaa pientä pelkoa. Tämä on kuitenkin upea juttu ja itselleni iso asia.

Vuonna 1998 syntynyt Immonen on tiedetty hiihtopiireissä lupaavana hiihtäjänä, joka kilpaili muun muassa nuorten arvokisatasolla. Vuoden 2018 nuorten MM-kisoissa hän muodosti viestijoukkueen Eveliina Piipon, Jasmin Kähärän sekä Anita Korvan kanssa.

Haasteista kärsineen Immosen hiihtoura oli tauolla vuonna 2020. Nuori nainen löysi kuitenkin myöhemmin taas kilpailuilon.

Kuluva kausi on ollut hänelle vaikea, mutta historiallinen 50 kilometrin kisa antaa hänelle aivan uudenlaista intoa.

– Olen ylpeä siitä, että ylipäänsä pääsen hiihtämään Holmenkollenilla ja maajoukkueessa. Olen pystynyt kuitenkin saavuttamaan sellaisia juttuja, joihin ei aiemmin osannut uskoa, Immonen kertoo.

Rebecca Immonen pohtii 50 kilometrin luonnetta.

Rauhallisellakin vauhdilla tuntui reidessä

Immonen lähtee 50 kilometrin kisaan hyvällä asenteella. Maailmancupissa hiihtäville urheilijoille 30 kilometriä on tutumpi matka. 50 kilometrillä jaksaminen korostuu entisestään.

– Kolmekymppiä on kuitenkin suhteellisen lyhyt matka, mutta viisikympiä on jo oikeasti pidempi matka.

Myös Holmenkollenin maasto aiheuttaa lisähaastetta.

– Kisan aikana tulee yli 2 000 nousumetriä. Siellä on tosi paljon samanlaista kulmaa, mikä vaatii paljon lihaskestävyyttä. Kun hiihti rauhallisesti, sekin tuntui reidessä, Immonen naurahtaa.

50 kilometrillä vauhdinjako on entistä tärkeämpää. Urakkaan Immonen on valmistautunut riittävällä energialla sekä hyvällä nestetankkauksella.

– Pitää yrittää mennä mahdollisimman taloudellisesti. Varsinaiset höntyilyt pitää jättää pois. Kaikki pienet vauhdin lisäykset, kun kuluttavat energiaa, Immonen tietää.

Rebecca Immonen.

Rebecca Immonen on tuttu hiihtäjä kansallisista kisoista. Kuva: Keijo Lehtimäki/All Over Press

Kansainvälisellä hiihtoliitto FIS:llä on pyrkimys tehdä miesten ja naisten matkoista samanmittaisia, mikä on näkynyt tällä kaudella maailmancupissa. Tulevaisuudessa myös MM-kisoissa on mahdollista, että miehillä ja naisilla on samat matkat. FIS päättää keväällä vuoden 2025 MM-kisojen matkoista.

Immonen ei kuulu uudistuksen faneihin.

– On se periaatteessa mielenkiintoinen ajatus. Mutta kun 30 kilometrilläkin tulee isoja eroja, nyt se todennäköisesti repsahtaa vielä lisää. Tiivis maailmancupin kalenteri on monille kuluttavaa.

Holmenkollenilla osallistujamäärät ovat olleet pienet sekä miesten että naisten puolella.

– Uskon, että kärkipäässä ei ole ihan samanlainen fiilis. Itselle toki kelpaa näinkin, mutta kyllä se arvoa ehkä vähän laskee.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *