• 14 helmikuun, 2023

Tero Seppälä palasi vanhaan kesken ampumahiihdon MM-kisojen – asiantuntija näyttää, mistä muutoksissa on kyse


Ampumahiihdon MM-kisojen miesten normaalimatka kilpaillaan tänään kello 15.15 alkaen. Tero Seppälä oli takaa-ajossa hyvässä vauhdissa.

Tero Seppälä ampumapaikalla.

Tero Seppälän pystyammunta on puhuttanut. Kuva: EPA-EFE

Sakari Lund,

Joel Holma,

Inka Henelius

Tero Seppälä lähtee hyvillä mielin ampumahiihdon MM-kisojen tiistaina kilpailtavalle normaalimatkalle. Hiihto kulkee ja pystyammunnassa tehty paluu vanhaan näyttää toimivan paremmin kuin tälle kaudelle tehty muutos.

Seppälä lähti valmennuksen kanssa tähän kauteen muokkaamaan tukikäden asemaa pystyammunnassa. Muutokset eivät ole kuitenkaan toimineet. MM-kisojen pikakisassa Seppälä paukutti pystypaikalta viidestä laukauksesta neljä ohi. Makuupaikka meni puhtaasti, mutta sijoitus oli vasta 47:s.

– Olemme luottaneet siihen, että muutokset onnistuvat. On kasattu mieli aina hyväksi. Nyt mitta alkaa olla täynnä. Palataan loppukisoihin ehkä viime vuoden säätöihin, ettei tarvitse vetää kaikkea pieleen, Seppälä totesi pikakilpailun jälkeen.

Takaa-ajoon Seppälä vaihtoikin takaisin vanhaan. Yle Urheilun asiantuntija Kaisa Mäkäräinen huomasi sen jo ennen kilpailua kohdistuksessa.

– Näytti sille, että Tero on palaamassa vanhaan. Aseiden tukit rakennetaan monesta eri palasesta sen takia, että on helppo tehdä nopeita muutoksia. Tero on vaihtanut sinne eri pystypalikan, mitä on aiemmin tällä kaudella käyttänyt, Mäkäräinen kertoi.

Seppälä vahvisti asian kilpailun jälkeen.

– Palasin vanhaan eli vaihdoin pystyammuntapalikan vanhaan. Se jatkui sitten samanlaisena kuin viime vuonna eli ykköstä (yhtä ohilaukausta). Sen takia sitä yritettiin tähän vuoteen muuttaa, että ne vaihtuisivat nolliksi. Mutta oli tämä huomattavasti parempi kuin pikakisassa.

Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu näyttää videolla, mistä Seppälän muutoksissa on kyse.

Seppälä ampui takaa-ajossa molemmilta pystypaikoilta yhden ohilaukauksen, samoin molemmilta makuupaikoilta. Hän nousi 23 sijaa ja oli lopputuloksissa 24:s.

– Ammuin nopeasti ja olin päättäväinen. Yksittäisiä virheitä, mutta ei täällä kovin moni ampunut pelkkää nollaa.

Seppälä pääseekin siis mukavista asetelmista normaalimatkalle.

– Olen hyvillä mielin. Sain paljon paremman kisan. Kelit näyttävät jatkuvan märkänä ja minulla on näissä keleissä hyvin toimiva suksi.

Suomalaisista normaalimatkalla ovat mukana myös Olli Hiidensalo (numero 29), Tuomas Harjula (88) ja Jaakko Ranta (101). Seppälän lähtönumero on 50.

Oberhofin MM-kisojen miesten normaalimatka TV2 ja Areena kello 15.15.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *