• 29 maaliskuun, 2023

Kauhajoelle rökälehäviö Wloclawekissa – ”Vastustaja heitti kovia heittoja, me emme saaneet edes helppoja sisään”


Severi Kaukiainen harmitteli, ettei Karhubasket pystynyt pelaamaan omalla huipputasollaan koripallon FIBA Europe Cupin ensimmäisessä välieräosassa Puolassa.

Severi Kaukiainen uskoo isosta vierastappiosta huolimatta edelleen Kauhajoen jatkopaikkaan FIBA Europe Cupissa.

Severi Kaukiainen uskoo isosta vierastappiosta huolimatta edelleen Kauhajoen jatkopaikkaan FIBA Europe Cupissa. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

Kauhajoen Karhubasket kärsi 19 pisteen tappion Wloclawekille lukemin 71–90 koripallon FIBA Europe Cupin ensimmäisessä välieräosassa Puolassa. Kotijoukkue teki 35 pistettä Karhubasketin pallonmenetyksistä ja hyökkäyslevypalloista.

Kauhajoen parhaat pistemiehet olivat Cameron Jones 16, Jaye Crockett 14, Severi Kaukiainen 13, Henri Kantonen 8 ja Lee Skinner 7.

– Vastustaja oli todella kova tänään, ja vastaavasti meillä ei ollut taas paras päivä. Tänään vastustaja heitti kovia heittoja sisään, me emme taas saaneet edes helppoja sisään. Näin urheilussa välillä vaan käy. Positiivista on, että viikon päästä pääsemme pelaamaan uudestaan. Mitään ei ole vielä menetetty, arvioi Kaukiainen.

Tauolla Karhubasket oli vielä iskuetäisyydellä ja tappiolla kuudella pisteellä lukemin 37–43.

Kolmannella jaksolla kauhajokisten taivas synkkeni, kun vierasjoukkue heitti muun muassa kuusi kolmosheittoa putkeen ohi. Samaan aikaan Wloclawek pyöritti omaa hyökkäysrulettiaan upottaen koreja sekä läheltä että kaukaa.

– Se oli ehdottomasti vaikea hetki meille. Varsinkin tuon tason vastustajaa vastaan kun joutuu ottamaan palloa sukasta, eikä pääse ottamaan nopeita hyökkäyksiä, mikä on yleensä meidän vahvuus, myönsi Kaukiainen.

Kauhajoki joutui pitkän, vaikean matalaliidon aikana pahimmillaan 22 pisteen tappioasemaan, kun Wloclawek johti peliä 70–48.

Viimeisellä 10-minuutilla Kauhajoki kiri parhaimmillaan 12 pisteen tuntumaan (65–77), mutta puolalaisseuran kaukoheittovoimaiset Victor Sanders ja Phillip Greene nostivat omilla suorituksillaan Wloclawekin loppuminuuteilla omille korilukemille 90–71-voitolla.

– Pääsimme peliin mukaan ja suhteellisen lähelle jo, mutta sen jälkeen menetys tai ohiheitto, niin kaveri rankaisi aina niistä. Tämän tason vastustajia vastaan virheet pitäisi minimoida, meille tuli ihan liikaa pallonmenetyksiä (13), Kaukiainen harmitteli.

Wloclawek repi peräti 15 hyökkäyspään levypalloa, heitti tarkemmin kolmosheitot ja joukkueen vaihtopenkki päihitti Kauhajoen vastaavan 43–16.

Alkulohkossa Wloclawek voitti Karhubasketin Kauhajoella 93–87, mutta hävisi kotiosassa suomalaisseuralle pisteellä 88–89. Puolalaismiehistö oli hankkinut kauden aikana laituriosastolle 196-senttisen Viktor Sandersin ja keskushyökkääjäksi 211-senttisen Malik Williamsin.

– Huomasi, että vastustaja oli tehnyt täydennyksiä ryhmäänsä ja oli ehkä astetta parempi kuin alkusarjassa. Sanders oli esimerkiksi hyvä ja heitti todella kovia heittoja toisella jaksolla. Se oli aika myrkkyä meille, kun emme pystyneet vastaamaan siihen toisessa päässä, Kaukiainen sanoi.

Välierien toinen osa pelataan viikon päästä 5. huhtikuuta Kauhajoella.

– Me olemme ottaneet 19 pisteen kauloja kiinni lyhyemmässäkin ajassa – 20 minuutissa. Nyt meillä on 40 minuuttia aikaa ottaa se ero kiinni. Mikään ei ole mahdotonta. Lähdemme ehdottomasti hakemaan 20 pisteen voittoa Kauhajoelta, paalutti Kaukiainen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *