• 1 huhtikuun, 2023

Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Kasper Kivistö sanoo joutuneensa väkivallan kohteeksi matkalla kampanjoimaan


Kivistön mukaan kolmen nuoren pojan tai miehen ryhmä kävi hänen kimppuunsa hississä sen jälkeen, kun hän oli puuttunut sanallisesti nuorten toimintaan.

Kuvassa Kasper Kivistö kalliolla Helsingissä. Katsoo suoraan kameraan.

Kasper Kivistö sanoo HS:lle, ettei aio tehdä tapauksesta rikosilmoitusta. Kuvassa Kivistö kesällä 2020. Kuva: Markku Rantala / Yle

Hanna Hanhinen,

Eelis Bjurström

Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Kasper Kivistö kertoo Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun) joutuneensa väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi perjantai-iltana, kun hän oli matkalla kampanjoimaan. Kivistö sanoo, että hänellä oli vihreiden rintamerkki taskussaan.

Kivistön mukaan kolmen nuoren pojan tai miehen ryhmä kävi hänen kimppuunsa hississä sen jälkeen, kun hän oli puuttunut sanallisesti nuorten toimintaan.

Kivistö sanoo kolmikon tulleen hänen perässään hissiin ja solvanneen häntä poliittisen kannan ja seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Hän uskoo joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi edustamiensa arvojen takia. Kivistö on sukupuoli­vähemmistöjen oikeuksia ajavan Trasek-järjestön puheenjohtaja.

Kivistö sanoo HS:lle, ettei aio tehdä tapauksesta rikosilmoitusta.

Tänä vaalikeväänä on uutisoitu useista tapauksista, joissa eduskuntavaaliehdokkaita on häiritty. Esimerkiksi kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) kimppuun hyökättiin 25. maaliskuuta Itäkeskuksessa.

Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass arvioi vastikään A-studiossa, että vaalihäirintä on yleistynyt. Wass sanoi olevansa erityisen huolestunut siitä, että häirintä saattaa usein kohdistua esimerkiksi vähemmistötaustaisiin ehdokkaisiin.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *