• 29 maaliskuun, 2023

Ensi viikolla alkavia jalkapallon kotimaisia pääsarjoja voi seurata Ylen kanavilla – katso tästä alkukauden lähetysaikataulut


Yle näyttää kanavillaan Veikkausliigaa ja Kansallista Liigaa kumpaakin 6–7 ottelua tällä kaudella.

Joao Klauss.

Ylen kanavilta voi seurata avauskierroksen ottelua HJK–Honka. Arkistokuvassa Joao Klauss. Kuva: Matti Raivio / All Over Press

Yle näyttää kanavillaan Veikkausliigaa ja Kansallista Liigaa kumpaakin 6–7 ottelua tällä kaudella. Ottelulähetykset ovat osa sopimusta, jolla Yle hankki kotimaisen palloilun esitysoikeuksia vuosille 2023–2025.

Yle on heti Veikkausliigan avauskierroksella mukana, kun Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa nähdään ottelu HJK–Honka keskiviikkona 5. huhtikuuta. Ensimmäinen Kansallisen Liigan ottelu nähdään Ylellä puolestaan lauantaina 22. huhtikuuta, kun Honka kohtaa KuPSin.

– Veikkausliigan paluu Ylen kanaville on luonnollisesti meille ja koko suomalaiselle jalkapallolle todella merkittävä ja iloinen asia. Ylen panostus Veikkausliigaan nostaa sarjan näkyvyyttä sekä tavoittavuutta jälleen uudelle tasolle, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi.

Kansallista Liigaa on nähty jo aiemmin Ylen kanavilla.

– Jalkapallon naisten pääsarja tarjoaa yleisölle inspiroivaa, perheystävällistä ja upeita roolimalleja täynnä olevaa huippujalkapalloa. Olen iloinen, että Ylen kanavien kautta sarjan näkyvyyttä, tarinoita ja ilmiöitä voidaan viedä entistä useampiin kotikatsomoihin, Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoi.

Sekä Veikkausliigan että Kansallisen Liigan ottelut selostaa Huuhkajienkin otteluista tuttu ääni Matti Härkönen. Veikkausliigan otteluiden studiossa juontajina ovat Manu Myllyaho sekä Inka Henelius. Kansallisen Liigan toimittajana nähdään Hinni Hirvonen.

Ylen lähetyksiin kuuluu myös studio-osuus. Veikkausliigan otteluissa studiossa nähdään mm. Antti Pohja ja Jani Honkavaara. Kansallisen Liigan otteluissa asiantuntijoina puolestaan toimivat vaihtuvalla kokoonpanolla Essi Sainio, Pauliina Miettinen, Marianne Miettinen ja Hanna Ruohomaa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *