• 20 maaliskuun, 2023

VR myy lippuja lähipäiville, vaikka koko maan junaliikenne on poikki ja neuvottelut kesken – kysyimme miksi


Veturinkuljettajien lakko on vähentänyt junalippujen myyntiä merkittävästi. Seuraavan päivän junamatkat poistetaan myynnistä edeltävän iltapäivän aikana.

Helsingin rautatieaseman ratapiha.

Veturinkuljettajien lakko alkoi maanantaina. Tietoa lakon päättymisestä ei vielä ole. Kuva: Matti Myller / Yle

VR myy edelleen lippuja lähipäiville, vaikka varmuuttaa junien kulkemisesta ei ole.

Lipunmyyntiä jatketaan, sillä veturinkuljettajien lakon päättymisajankohta ei ole ennalta tiedossa, kerrotaan VR:n viestinnästä.

Työriidan osapuolet ovat yhteydessä sovittelun jatkamisen edellytysten selvittämiseksi, kertoo Valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä. Sovittelua pyritään jatkamaan alkuviikosta heti, kun se on mahdollista.

Seuraavan päivän junien liput poistetaan myynnistä aina edeltävän iltapäivän aikana, jos sopua ei ole syntynyt.

Maanantaina junalippuja myytiin tiistaille vielä aamupäivällä. Lippujen myynti lopetettiin kuitenkin iltapäivällä ennen kello kahta.

Jos sopu kuitenkin syntyy illan aikana, junat palautetaan heti liikenteeseen mahdollisuuksien mukaan, kerrotaan VR:stä.

Junaliikenteen palauttaminen normaaliksi ei tapahdu heti. Vaikka sopu syntyisi ja lakko päättyisi, joitakin peruutuksia ja muutoksia voi silti olla seuraavan vuorokauden aikana.

Lippuja myydään vielä, mutta vähän

VR:n mukaan junamatkojen myynti on hidastunut merkittävästi lakon alettua.

Sunnuntaina lippuja myytiin jo kolmannes vähemmän viikon takaiseen verrattuna. Myös lähipäiville tehtävien varausten määrä on voimakkaassa laskussa verrattuna normaaliin tilanteeseen.

Tarkat tiedot junien kulusta päivitetään aina reaaliajassa osoitteeseen www.vr.fi/junaliikenne-nyt (siirryt toiseen palveluun), josta voi tarkistaa oman junan tilanteen. Fintraffic ohjeistaa, että valtakunnallinen opas.matka.fi-reittiopas(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun) auttaa suunnittelemaan reittiä tilanteessa, jossa junat eivät kulje normaaliin tapaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *