• 20 maaliskuun, 2023

”Täysin eri maailma” – valmentaja ja tilastot kertoivat, mitä pitää parantaa


Patrik Laine hääri Vegas-pelissä Columbuksen ykköskentän sentterinä. Hän oli tappioon päättyneessä ottelussa mukana joukkueensa molemmissa maaleissa ja jäi tehotilastossa plussalle.

Patrik Laine kyyristyneenä aloitukseen.

Patrik Laineen aloitustaidot ovat vielä välttävällä tasolla. Kuva: NHLI via Getty Images

Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Patrik Laine nähtiin viime yönä täysin uudessa roolissa jääkiekon NHL:ssä, kun hän pelasi ykköskentän sentterinä. Laine pelasi keskushyökkääjän paikalla käytännössä ensimmäistä kertaa ammattilaisuransa aikana 2–7-vierastappioon päättyneessä Vegas-ottelussa.

– Hän itse ehdotti, että voisi auttaa ja kokeilla pelaamista keskushyökkääjänä. Tänään teimme päätöksen yrittää sitä, Blue Jacketsin apuvalmentaja Pascal Vincent selvitti Columbus Dispatchin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

– Se meni aika hyvin, sillä tämä oli hänelle vasta ensimmäinen kokeilu. Patrik ei ehtinyt edes juuri harjoitella tätä, Vincent jatkoi.

Laineen laidoilla ottelussa pelasivat Johnny Gaudreau ja Kiril Martshenko (1+1).

Ihan puihin ykköskentän keskellä häärinen Laineen ottelu ei mennyt, sillä hän oli kakkossyöttäjä joukkueensa molemmissa maaleissa. Hän oli myös Martshenkon ohella ainoa Columbus-pelaaja, jonka plusmiinussaldo oli ottelusta positiivinen (+1).

Lähes 18 minuuttia pelanneelle Laineelle jäi myös paljon parannettavaa, sillä hän voitti aloitukset ottelussa vain 18 prosenttisesti (aloitukset 3/20).

Patrik Laine hymyilee.

Patrik Laine on tahkonut tällä kaudella 50 (22+28) 54 kamppailussa. Kuva: NHLI via Getty Images

– Hän pelasi vastuullisesti puolustussuuntaan. Hän myös käytti keskikaistaa hyvin vauhdin luomiseen. On luonnollista, että hänen pitää vielä hioa joitakin asioita. Puolustuspäässä hänen pitää oppia lukemaa peliä paremmin, apuvalmentaja Vincent totesi.

Vincent johti Columbuksen peliä, koska pääluotsi Brad Larsen oli henkilökohtaisten syiden takia sivussa ottelusta.

”Olen superinnoissani tästä mahdollisuudesta”

Laine viihtyi hyvin uudella pelipaikallaan.

– Pidin siitä. Se on täysin eri maailma pelata keskushyökkääjänä, mutta pidin siitä, Laine kommentoi Bally’s Sportsin haastattelussa.

– On paljon asioita, joita minun pitää vielä parantaa, etenkin aloitukset. Aloitukset ovat kuitenkin taito, jonka voi oppia, ja olen halukas oppimaan. Tämä olisi voinut henkilökohtaisella tasolla mennä paljon huonomminkin, Laine summasi.

Rivien välistä on luettavissa, että Laine tullaan näkemään keskellä myös jatkossa.

– Tulemme tulevina päivinä käymään läpi tilanteita ja pelin lukemista. Emme välttämättä katso videoita vain minun tekemisistäni vaan katsomme myös liigan huippusenttereiden pelejä. Yritän oppia. Katsomme tiettyjä tilanteita, kuten aloituksia. Nämä ovat kovia aikoja, mutta olen superinnoissani tästä mahdollisuudesta oppia uusia temppuja, Laine päätti.

Jumbojoukkue Columbuksen seuraava NHL-ottelu pelataan varhain keskiviikkona Suomen aikaa, kun Blue Jackets vierailee Washingtonissa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *