• 1 huhtikuun, 2023

Ilouutinen Urheilustudiossa! Janne Ahonen söi sanansa ja hyppää SM-kisoissa – asettaa itselleen vain yhden tavoitteen


”Kuningaskotka” söi mäkikansan iloksi sanansa ja hyppää sittenkin vielä normaalimäestä. Kilpauransa vuonna 2018 päättänyt Ahonen on hypännyt viimeksi yhtä pienestä mäestä viisi vuotta sitten.

Janne Ahonen hymyili SM-pronssin jälkeen.

Janne Ahonen ylsi vuonna 2022 suurmäen SM-pronssille. Kuva: Tomi Hänninen

Mäkilegenda Janne Ahonen palaa hyppypuuhiin normaalimäen SM-kisoissa Rovaniemen Ounasvaaralla 14–15. huhtikuuta. Ahonen paljasti asian Urheilustudion lähetyksessä lauantaina.

Ahosen, 45, mukaan mitalitavoitetta hän ei aseta.

– Eikä juuri paljon muutakaan. Sanoitaan näin, että tavoitteeni on olla keulan mittarikennoissa nopein. Ja tiedän, että minulla on kisan komein kypärä. En kerro vielä siitä sen enempää.

Ahonen kertoo, että kevätaurinko, jännityksen kaipuu ja itsensä haastaminen saivat ”Kuningaskotkan” ilmoittautumaan mukaan kisaan.

– Kun tulee kevätkelit ja aurinko paistaa niin sitten alkaa tulla tunne, että haluaa mennä kuin pikkupoika pulkkamäkeen pitämään hauskaa. Sitähän me ei voida tietää, että paistaako silloin aurinko Rovaniemellä. Sekin mahdollisuus on, että sataa vettä ja tuulee ja kaikki on tylsää ja inhottavaa, mutta toivotaan parasta.

Ahonen lopetti kilpauransa vuonna 2018. Hän osallistui kuitenkin vuosi sitten suurmäen SM-kisaan ja ylsi pronssille. Hän hyppäsi myös näytöshypyn Lahden Hiihtoseuran 100-vuotisjuhlien kunniaksi.

Lahden normaalimäen kokoisesta hyppyristä Ahonen on hypännyt viimeksi viisi vuotta sitten. Hän pyörtää päätöksellään palata normaalimäkeen sanomisensa vuoden takaa.

– Sanoin vuosi sitten, että Lahden suurmäkeä pienemmästä mäestä en koskaan enää hyppää, mutta näköjään nyt olen menossa normaalimäen SM-kisoihin.

Ahonen toivoo kilpailuun hyviä olosuhteita – ihan mukavuussyistä.

– Mukana ollaan, hyppyvarmuudesta en tiedä. Lähtökohtaisesti ei ole hinkua ole lähteä itseä kiusaamaan hankaliin olosuhteisiin ja huonoihin keleihin, mutta jos kilpailuun ilmoittaudutaan niin silloin kilpailu hypätään, oli mikä olosuhde mikä tahansa.

Mäkihypyn SM-kisat Rovaniemen Ounasvaaralla 14–15. huhtikuuta näkyvät Ylen kanavilla.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *