• 29 maaliskuun, 2023

Juuse Saros torjui elintärkeän voiton kärkijoukkueesta – edessä kiivas taisto viimeisistä pudotuspelipaikoistaNHL:n runkosarjaa on jäljellä enää vajaat kymmenen kierrosta. Viimeisistä pudotuspelipaikoista tullaan käymään jännittävä kilpailu.

Ennen siirtoikkunan umpeutumista rivejään nuorentanut Nashville Predators nappasi todella makean ja tärkeän voiton jääkiekon NHL:ssä kärkijoukkue Boston Bruinsin kustannuksella. Juuse Saroksen 35/36 torjuntaa kantoivat Predatorsin 2–1-vierasvoittoon Bruinsista.

Voitolla Boston olisi varmistanut runkosarjan voiton.

Kolmen pisteen päässä läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta oleva Nashville hankki kolmannen voittonsa kahdeksaan viime otteluun.

Saros on torjunut tällä kaudella 57 ottelussa torjuntaprosentilla 91,6. Saldon 37–28–8 omaavan suomalaisvahdin torjuntaprosentti on tällä hetkellä NHL:n kahdeksanneksi paras.

– Saros teki tärkeitä torjuntoja ja hoidimme pienet asiat hyvin, Nashvillen kokenut puolustaja Ryan McDonagh alleviivasi pelin jälkeen.

Tämän kauden tähdistöottelussa pelannut Saros on torjunut tällä kaudella jo 16 yhden maalin voittoa Predatorsille. Saroksen kauden toinen nollapeli oli todella lähellä, sillä Bostonin tähtihyökkääjä David Pastrnak teki kauden 52. maalinsa vain kaksi sekuntia ennen ottelun loppua.

Saroksen ohella vierasjoukkueen onnistujiin kuuluivat 1–0-maalin toisessa erässä viimeistellyt Cody Glass ja 2–0-osuman tyhjään maaliin kolmannen erän lopussa tehnyt Cole Smith.

Nashville käy vielä kovaa kilpailua läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta, jossa on kiinni kolmen pisteen päässä oleva Winnipeg Jets. Predatorsin ja Jetsin ohella pudotuspelipaikasta taistelee myös Calgary Flames, joka on saalistanut pisteen enemmän kuin Nashville.

Ennen siirtoikkunan sulkeutumista Nashville kauppasi riveistään muun muassa hyökkääjä Mikael Granlundin (Pittsburgh) ja puolustaja Mattias Ekholmin (Edmonton). Predatorsilla on nyt yhdeksän ottelua aikaa kiriä pudotuspeleihin.

– Meillä on paljon luottoa omiin kykyihimme. Saimme todella paljon lisää itseluottamusta, kun voitimme kärkijoukkueen, Glass kommentoi Nashvillen pudotuspelimahdollisuuksia.

Läntisestä konferenssista yksikään joukkue ei ole vielä varmistanut paikkaa auringossa.

Barkovin Floridan tilanne Nashvillen kaltainen

Itäisen konferenssin puolella Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin tilanne pudotuspelipaikan suhteen on samanlainen kuin Nashvillen – joukkue on kolmen pisteen päässä viimeisestä jatkopaikasta.

Sekä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevalla Pittsburghilla että Panthersilla on runkosarjaa jäljellä vielä kahdeksan ottelua.

Joukkueiden takana on takana tiivis pakka, sillä kahden pisteen päässä Floridasta vaanivat sekä Buffalo että Ottawa ja kolmen pisteen päässä on Washington.

Itäisessä konferenssissa jatkopaikan ovat jo varmistaneet Boston, Carolina, New Jersey, New York Islanders ja Toronto.

Katso NHL:n taulukot tämän linkin kautta. (Teksti-TV).

Viisi suomalaista tehopisteille

Kymmenen ottelun NHL-kierroksella viisi suomalaista pääsi tehopisteiden makuun. Saroksen ohella tositoimissa suomalaisvahdeista nähtiin myös 30/32 kertaa torjunut Los Angelesin Joonas Korpisalo.

NHL-kierroksen tulokset:

Boston–Nashville 1–2 BOS: Saros 35/36 torj.

Carolina–Tampa Bay 0–4

NY Rangers–Columbus 6–2

Detroit–Pittsburgh 7–4

Philadelphia–Montreal 3–2 PHI: Ristolainen 0+1 MTL: Ylönen 0+1

St. Louis–Vancouver ja 6–5 STL: Kapanen 0+1

Chicago–Dallas 1–4 DAL: Hakanpää 0+1, Lindell 0+1

Calgary–Los Angeles 2–1 LAK: Korpisalo 30/32 torj.

Vegas–Edmonton 4–7

San Jose–Winnipeg 3–0Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *