• 16 maaliskuun, 2023

Jesse Joensuu psyykkasi Ässä-pelaajat puolivälieriin – TPS:n kannattajat hajottivat suutuspäissään penkkejä Isomäki-areenassa


Porissa Derek Barach ja Jesse Joensuu nostivat päätöserän viimeisen kahdeksan minuutin maaleillaan Ässät 2–1-voittoon Turun Palloseurasta ja samalla puolivälieriin voitoin 2–1.

Jesse Joensuu oli viimeisenä jäällä kiittämässä kotiyleisöä torstaina.

Jesse Joensuu oli viimeisenä jäällä kiittämässä kotiyleisöä torstaina. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

TPS:n Teemu Kivihalme oli torstaina todella lähellä hiljentää porilaisyleisön metelin tämän kauden osalta. Hän vei TPS:n kolmannen erän alun 1–0-maalillaan johtoon, kiinni jääkiekkoliigan puolivälieräpaikkaan.

Ässien Derek Barach kuitenkin räjäytti Isomäki-areenan mylvintään, jota ei ole kuultu Porissa hetkeen. Se oli kuitenkin vain esimakua tulevasta, kun kapteeni Jesse Joensuu ohjasi Aleksi Heimosalmen siniviivavedon sisään.

Ottelu päättyi Ässien 2–1-voittoon, ja porilaiset jatkavat kauttaan puolivälierissä Tampereen Ilvestä vastaan pudotettuaan TPS:n jatkosta voitoin 2–1.

Jesse Joensuu ohjasi Ässien voittomaalin, jolla joukkue eteni puolivälieriin Ilvestä vastaan.

Jesse Joensuu ohjasi Ässien voittomaalin, jolla joukkue eteni puolivälieriin Ilvestä vastaan. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

– Tiesimme, että TPS:aa vastaan meidän on pystyttävä aivan parhaimpaamme. Kolmannessa erässä kun jännitti, yritin vain psyykata joukkuetta, että kun antaa taklauksia ja laukauksia, se riittää, Joensuu totesi.

Osalle TPS-kannattajille tappio oli niin karvas, että he hajottivat katsomonosansa penkkejä suutuspäissään. Yle Urheilun tietojen mukaan ainakin 12 penkkiä oli revitty irti, ja joukkueiden kannattajat ottivat lisäksi yhteen sanallisesti. Järjestysmiesten valpas toiminta piti onneksi seurojen faniporukat erillään.

– Iso on pettymys. Me otimme liikaa jäähyjä, emmekä kyenneet itse hyödyntämään paikkojamme. Se on ollut syntinä vähän koko kauden ajan. Kaikki mahdollisuudet meilläkin oli mennä jatkoon, mutta hyökkäyspelimme ei ollut riittävää, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas harmitteli.

Ässien ensimmäisen pudotuspelikierroksen yleisöennätys meni jälleen uusiksi. Loppuunmyyty Isomäki-areena veti 6 150 katsojaa.

TPS-kannattajat hajottivat katsomonosansa penkkejä Isomäki-areenassa

TPS-kannattajat hajottivat katsomonosansa penkkejä Isomäki-areenassa Kuva: Jere Sanaksenaho

– Kun yleisö tuolla tavalla mylvii, ei TPS-pakin ole kiva hakea kiekkoja kulmasta, Joensuu kiitteli ennätysyleisön merkitystä.

Karri Kivi piti ottelusarjaa todella tasaisena.

– Tasaista oli ihan joka paikan tapahtumissa, ja nyt kääntyi meille lopussa. Meillä kyse oli lähinnä siitä, että saadaanko se tasoitusmaali ja siitä virtapiikki. Sen jälkeen peli oli taas ihan uusi, totesi Ässä-luotsi ja viittasi yleisön luomaan hurmostilaan, joka antoi ”lisäsiivet” kotijoukkueen pelaajille.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *