• 8 maaliskuun, 2023

Lauri Markkasella on uusi rooli, joka on tuttu maajoukkueesta – huippupelaajistaan luopunut Utah taistelee pudotuspelipaikasta


Utah Jazzin päävalmentaja Will Hardy sanoo, että Lauri Markkanen on joukkueelleen tärkeä jokaisena iltana, ja pelaaja tietää sen itsekin. ”Hän voi kehittyä vielä paljon paremmaksi.”

Lauri Markkanen kuljettaa koripalloa.

Utah Jazzin päävalmentajan mukaan Lauri Markkasella on uusi rooli NBA:ssa Kuva: Glenn James / NBAE / Getty Images

Suomalaiskoripalloilija Lauri Markkasen edustama Utah Jazz hävisi Dallas Mavericksille keskiviikkoyönä lukemin 116–120 NBA:ssa. Markkaselle kirjattiin 33 pistettä, kahdeksan syöttöä ja kuusi levypalloa. Markkaselle yli 30 pisteen potti oli kauden 13:s.

Utahin päävalmentaja Will Hardy sanoi ottelun jälkeen, että joukkue olisi ansainnut voiton ottelusta. Hänen mukaansa joukkue taisteli ja teki pelin vaikeaksi Dallasin tähtipelaajille Kyrie Irvingille ja Luka Doncicille.

Lehdistötilaisuudessa hän sanoi odottavansa Markkaselta paljon.

– Olen tiukka Laurille. Hän on hitonmoinen pelaaja jo nyt, mutta voi kehittyä vielä paljon paremmaksi. Joukkue seuraa Laurin peliä; hän on joukkueen johtaja, Hardy linjasi.

Päävalmentajan mukaan Markkanen on Utahille tärkeä jokaisena iltana, ja pelaaja tietää sen itsekin.

– Siinä on paljon vastuuta, jonka hän on kokenut maajoukkueessa, mutta ei NBA:ssa – se on hänelle uutta. Mielestäni hän on ottanut roolin vastaan, mikä nähdään joka pelissä.

Esimerkiksi syksyn EM-kisoissa Markkasen ottelukohtainen pistekeskiarvo oli 27,9. Turnauksessa hänen piste per minuutti -lukema oli kreikkalaispelaaja Giannis Antetokounmpon jälkeen mittaushistorian kovin. Nyt Markkanen on suuressa pistevastuussa myös sarjajoukkueessaan.

Lauri Markkanen tuuletti NBA:n tähdistöpelissä.

Lauri Markkanen tuuletti NBA:n tähdistöottelussa helmikuussa. Kuva: Getty Images

Murskaako tappioputki pudotuspelitoiveet?

Ennakko-odotuksiin verraten hyvin pelannut Utah roikkui kiinni pudotuspelipaikassa vielä tammikuun lopulla. Sitten helmikuun alun tappiot hivuttivat joukkuetta alemmas.

Helmikuun 9. päivänä tapahtui se, mitä oltiin odotettu jo pitkään. Utah myi kolme isoa roolia kantanutta pelaajaa periaatteessa yhtä ykköskierroksen varausvuoroa vastaan: Mike Conleyn, Jarred Vanderbiltin ja Malik Beasleyn.

Pelaajakauppojen jälkeen uskottiin, että Utah luovutti kauden menestystoiveiden osalta. Joukkue kuitenkin pelasi yli odotusten, voitti neljä ottelua kuudesta ja jopa nousi muutaman pykälän sarjataulokossa.

Maaliskuussa suunta muuttui. Utah on neljän ottelun tappioputksessa ja läntisessä konferenssissa 13. sijalla voittoprosentilla .470. Edellä on kolme joukkuetta voittoprosentilla 0.477. Utahilla on jäljellä 16 runkosarjaottelua, joten pudotuspelipaikka on vielä saavutettavissa.

Päävalmentaja Hardyn mukaan joukkue ei saa ”vajota syviin kuoppiin” otteluiden alussa, koska tappioasemasta nouseminen vie liikaa energiaa. Esimerkiksi keskiviikkoyön ottelun 2. neljänneksellä Dallas pääsi jopa 14 pisteen karkumatkalle.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *