• 1 maaliskuun, 2023

Slovenialaistähti loisti maalinteossa NHL:ssä, Columbuksella yllättävä sankaripelaaja


Eeli Tolvanen ja Eetu Luostarinen olivat yön NHL-kierroksen tehokkaimmat suomalaispelaajat.

Joel Sippola,

STT Urheilu

Joulukuussa Nashvillesta Seattle Krakeniin kaupattu Eeli Tolvanen on pelannut hyvää kautta uudessa ympäristössä. On tullut onnistumisia ja vastuuta.

Yön kierroksella Tolvanen teki Krakenin paidassa yhden ottelun piste-ennätyksensä, kun hän sai kasaan kolme syöttöpistettä. Kraken voitti St. Louisin 5–3.

Tolvanen sai kakkossyötön Krakenin toiseen ja neljänteen maaliin. Hän alusti myös Brandon Tanevin osuman tyhjään maaliin.

Tolvanen on iskenyt tällä kaudella 39 ottelussa 22 pistettä. Pittsburghista St. Lousiin kaupattu Kasperi Kapanen pelasi ensimmäisen kerran nuottipaitojen riveissä. Hän sai jääaikaa reilut 19 minuuttia.

Floridan Eetu Luostarinen on yksi kuluvan NHL-kauden isoimmista suomalaisonnistujista. Jo yhden kauden piste- ja maaliennätyksensä rikkonut Luostarinen keräsi tehot 1+1, kun pudotuspelipaikasta taisteleva pantterilauma kukisti kestomenestyjä Tampa Bayn 4–1.

Luostarinen on tehnyt tällä kaudella 14 maalia ja 33 pistettä. Suomalaisten sisäisessä pistepörssissä hän on yhdeksäntenä.

Floridan voitossa maalinteossa onnistui myös Anton Lundell, jolle osuma oli kauden yhdeksäs. Hän on tehnyt tällä kaudella 28 pistettä.

Florida joutui otteluun ilman kapteeniaan Aleksander Barkovia, joka oli loukkaantumisen takia sivussa. Florida ei ole kertonut tarkemmin Barkovin poissaolon syytä. Hyökkääjä oli nyt toisen peräkkäisen ottelun poissa

Anze Kopitar.

Anze Kopitar paukutti neljä maalia. Kuva: NHLI via Getty Images

Yön kierroksen maaliruisku oli Los Angeles Kingsin konkaripelaaja Anze Kopitar. Slovenialaishyökkääjä iski Kingsille peräti neljä maalia, kun vierasjoukkue voitti maalikimarassa Winnipehgin voittomaalikisan päätteeksi 6–5.

Hattutemppu oli 35-vuotiaalle pelaajalle uran kuudes. Kaksi Stanley Cupia Kingsin paidassa voittanut Kopitar on tehnyt NHL-uransa aikana 1 120 pistettä.

Vaisua kautta pelaavan Columbus Blue Jackets sai Buffaloa vastaan yllätyssankarin, kun 27-vuotias Eric Robinson teki kolme maalia. Hattutemppu oli hänelle uran ensimmäinen.

Robinson on tehnyt parhaimmalla NHL-kaudellaan 27 pistettä.

NHL-kierroksen tulokset

Tampa Bay – Florida 1–4
Luostarinen 1+1
Lundell 1+0
Ottawa – Detroit 6–1
Määttä 0+1 Buffalo – Columbus 3–5
Laine 0+1 St. Louis – Seattle 3–5
Tolvanen 0+3 Nashville – Pittsburgh 1–3
Minnesota NY Islanders vl 2–1
Koivula 0+1 Winnipeg – Los Angeles 5–6
Arizona – Chicago 4–1
Maccelli 0+1 Calgary – Boston ja 3–4
San Jose Montreal 1–3
Ylönen 0+1Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *