• 12 elokuun, 2023

Manchester Unitedin Mason Greenwood ei ole mukana avausottelussa – seksuaalirikoksista syytetyn pelaajan kohtalo selviää myöhemmin


Manchester United kertoo keskustelevansa seuran naisjoukkueen kanssa ennen kuin se julkaisee päätöksen Mason Greenwoodin tulevaisuudesta.

Mason Greenwood lähikuvassa.

Manchester United hyllytti Mason Greenwoodin joukkueestaan tammikuussa 2022, pelaajaa kohtaan nostettiin syytteet saman vuoden lokakuussa. Kuva: Anthony Devlin Photography / Alamy/All Over Press

Päätös Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen jalkapalloilijan Mason Greenwoodin Valioliiga-paluusta viivästyy. Tiedon Greenwoodin pelaamisesta oli määrä tulla julki ennen maanantain avausottelua, jossa vastaan asettuu Wolverhampton.

Greenwoodin kohtalo selviää kuitenkin myöhemmin, sillä perjantaina seuran naispuoliset fanit kertoivat protestoivansa Greenwoodin paluuta vastaan, uutisoi BBC.

Greenwood, 21, on ollut sivussa joukkueensa toiminnasta tammikuusta 2022 alkaen, kun hänet pidätettiin epäiltynä seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelystä.

Tapaus tuli julkisuuteen, kun Greenwoodin entinen tyttöystävä jakoi sosiaalisessa mediassa kuvia ja videon, jossa hän kertoi joutuneensa väkivallan uhriksi. Helmikuussa Greenwoodin kerrottiin vapautuneen syytteistä, kun avaintodistaja vetäytyi tapauksesta.

Greenwoodin paluuta protestoivat fanit ovat luoneet yhteisön ”Female Fans Against Greenwood’s Return” ja ovat muun muassa julkaisseet pitkän kannanoton, jossa he listaavat syitä pelaajan paluun vastustamiselle.

Ryhmä suunnittelee lisäksi mielenosoitusta Manchester Unitedin kotiareena Old Traffordin ulkopuolelle ennen maanantain ottelua.

– Vaadimme, että seuralla on nollatoleranssi naisiin kohdistuvalle väkivallalle ja vastustamme Mason Greenwoodin paluuta joukkueeseen, ryhmän kannanotossa kirjoitetaan.

Mason Greenwood pelaamassa jalkapalloa.

Ennen saamaansa syytettä Greenwood kuului maailman lupaavimpiin jalkapalloilijoihin. Kuva: Paul Currie/Shutterstock/All Over Press

Ennen päätöstä Manchester United haluaa kuulla kaikkia keskeisiä sidosryhmiään ja muun muassa naisjoukkueensa jäseniä, joista osa pelaa tällä hetkellä MM-kisoissa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Paluuta protestoiva ryhmä nosti kannanotossaan esiin muun muassa, että Greenwoodin paluu normalisoi seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan.

Alla twiitti Female Fans Against Greenwood’s Return -yhteisön kannanotosta.

Kannanotossa kirjoitettiin lisäksi, että Greenwoodin paluu kertoo seuran kanssa tekemisissä oleville naisille, että ainoastaan miehillä ja pelaajilla, jotka tekevät seuralle rahaa on merkitystä – ei naisfaneilla, äideillä, sisarilla ja tyttärillä.

– Jos haluaa pelata korkeimmalla tasolla maailman suurimmassa seurassa, täytyy olla valmis käyttäytymään odotusten mukaisesti ja vastuullisesti, kannanotossa sanottiin.

Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin Greenwoodin tapaus ratkeaa. Hänen asianajajansa ei kommentoinut BBC:lle suunniteltuja mielenilmauksia.

Greenwoodin sopimus on voimassa kesäkuuhun 2025 saakka.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *