• 29 huhtikuun, 2023

TPS:n jättävä tähtipelaaja Miko Kailiala liikuttui historiallisesta mestaruudesta – ”Ei ole mitään sanoja”Miko Kailiala oli herkissä tunnelmissa, kun Turun Palloseura pääsi juhlimaan ensimmäistä kertaa salibandyn miesten Suomen mestaruutta.

Mestaruus herkisti Miko Kailialan.

Matti Lehtisaari,

Jussi Jäkälä

Salibandyn miesten F-liigan huikea finaalisarja huipentui Turun Palloseuran historiallisiin mestaruusjuhliin. TPS upotti Nokian KrP:n jatkoerässä 3–2 ja vei seiskapeliin venyneen loppuottelusarjan voitoin 4–3.

Miko Kailiala kuului TPS:n kultajoukkueen suurimpiin sankareihin. Kailiala takoi kevään otteluissa 30 (18+12) tehopistettä ja valloitti F-liigan pudotuspelien pistepörssin.

– Aivan uskomatonta, vetää erittäin herkäksi. Uskoa on koeteltu monta kertaa. Nyt oli viimeinen sauma siihen ja vielä tiukimmalla mahdollisella tavalla. Ei ole mitään sanoja. TPS on antanut meille kaikille paljon, pirun hienoa saada nyt antaa vähän takaisin, herkistynyt Kailiala purki ajatuksiaan.

Kailiala jättää TPS:n ja suuntaa ensi kaudeksi Sveitsiin. Kailiala siirtyy kahden vuoden sopimuksella Sveitsin NLA:ssa pelaavaan Zug Unitediin. Turusta kelpaa nyt lähteä, kun suuri unelma Suomen mestaruudesta toteutui.

– Tuntuu ihan törkeän hyvältä! Paljon on uhottu, että se (mestaruus) tulee vielä tänne. Jossain vaiheessa on näyttänyt, ettei tulisi, mutta nyt pitää juhlia, Kailiala tunnelmoi.

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka myöntää, että Kailialaa on vaikeaa tai lähes mahdotonta korvata.

– Korvaajaa ei ole varsinaisesti haussa, sillä sellaista ei yksinkertaisesti ole, Kytöhonka totesi, kun Kailialan lähtö Turusta oli varmistunut.

Mestaruuden ratkaissut kamppailu pelattiin Tampereella perinteikkäässä Hakametsän jäähallissa. Paikalla oli yli 5 000 katsojaa.

– Kaikkein hienointa on olla TPS:n paita päällä. Kultamitalit ovat nyt kaulassa, tämän parempaa ei ole. Tätä juhlitaan pitkään ja hartaasti, Kailiala vakuutti juhlahumun pyörteissä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *