• 23 toukokuun, 2023

Floridan uskomaton kevät sai jatkoa, päävalmentajalta huumorivastaus Aleksander Barkovin loukkaantumiseen

Florida peittosi jälleen Carolinan, mutta juhlia varjosti Panthersin kapteenin Aleksander Barkovin loukkaantuminen. Barkov joutui sivuun ottelusta heti ensimmäisessä erässä.

Florida Panthersin huikea NHL-kevät sai jatkoa, kun Panthers peittosi Carolina Hurricanesin 1–0. Panthers karkasi itäisen lohkon finaaleissa johtoon jo voitoin 3–0 ja on enää voiton päässä loppuotteluista.

Sam Reinhart teki ottelun ainoan maalin. Ylivoimamaali syntyi toisen erän puolivälissä ja sitä olivat alustamassa Matthew Tkachuk ja Sam Bennett.

Floridan kapteenin Aleksander Barkovin ilta jäi lyhyeksi. Barkov joutui sivuun Jack Druryn taklauksen jälkeen heti avauserässä. Barkov siirtyi hetkeksi vaihtoaitioon, mutta jatkoi siitä pukuhuoneeseen.

Barkov oli jäällä vain hieman alle neljä minuuttia. Alustavien tietojen mukaan Barkov sai alavartalovamman. Ottelun päättymisen jälkimainingeissa oli epäselvää, joutuuko Barkov olemaan jäältä pois pidempään.

Floridan päävalmentaja Paul Maurice löi huumoriksi, kun häneltä kysyttiin Barkovin tilanteesta.

– Hänellä (Barkov) on Bar mitsva -juhlat. Hän ei halunnut tuottaa (naapurin) lapsille pettymystä, Maurice kommentoi Barkovin lyhyeksi jäänyttä ottelua.

Bar mitsva on juutalaisten juhla, jota vietetään, kun juutalainen poika saavuttaa 13 vuoden iän ja tulee uskonnollisesti täysi-ikäiseksi.

Aleksander Barkov joutui sivuun jo ensimmäisessä erässä.

Tähtivahti Bobrovski villitsi kotiyleisön

Carolina vei laukaukset kohti maalia 32–17, mutta Panthersin maalivahti Sergei Bobrovski oli jälleen huippuvireessä. Bobrovski kesti tulituksen ja torjui nollapelin. Bobrovski torjui 32 kertaa.

Floridan kotiyleisö yltyi Bobby-huutoihin, kun Bobrovski selvitti kaikki tilanteet ilman takaiskuja. Carolinan testasi Sebastian Ahon johdolla venäläisvahdin taitoja, mutta ei onnistunut ohittamaan Bobrovskia.

NHL:n finaalipaikka on katkolla Florida Panthersille, kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain torstaina Suomen aikaa.

– Olemme tyytyväisiä voittoon, mutta seuraavasta ottelusta tulee iso kamppailu, Bobrovski suuntasi ajatuksiaan kohti seuraavaa mittelöä.

NHL-PUDOTUSPELIT, IDÄN FINAALIT (4 voittoa)

Florida-Carolina 1–0

Florida johdossa voitoin 3–0