• 11 toukokuun, 2023

Portugalin MM-rallin testierikoiskoe käyntiin kello 11.00 – Yle Urheilu seuraa rallin tapahtumia läpi viikonlopun!


Rallin asiantuntija Haapamäki selvittää, miksi Kalle Rovanperä ei kaasuttele enää tällä kaudella voitosta voittoon MM-sarjassa

Kalle Rovanperä katsoo tuimana.

Kalle Rovanperän alkukausi ei ole ollut tulosten valossa samanlaista ilotulitusta kuin viime vuonna. Kuva: IMAGO/PanoramiC/ All Over Press

Suuri ralliyleisö on joutunut äimistelemään, miksi suomalaisässä Kalle Rovanperä ei enää dominoi MM-sarjaa. Vuosi sitten Rovanperä oli voittanut neljästä avausrallista kolme, kun alkaneella kaudella hallitsevalta maailmanmestarilta puuttuu yhä osakilpailuvoitto.

Yle Urheilun asiantuntija Henri Haapamäki korostaa, ettei 22-vuotias suomalaistähti ole missään nimessä ajanut eikä suorittanut huonosti, mutta muut kuskit ja tallit ovat parantaneet viime kaudesta.

– Viime vuonna Kallen isku, kun hän ajoi niin sanotusti housut nilkkoihin koko porukalta, laittoi muut valmistautumaan entistä paremmin tähän kauteen. Se oli kuitenkin nöyryytys kaikille muille. Muut ovat nyt halunneet näyttää, että täältäkin löytyy vauhtia, Haapamäki toteaa.

Lisäksi Rovanperän Toyota-talli oli Rally1 -autoissa viime kaudella jonkun verran muita edellä.

– Toyotan etumatka on pienentynyt, jos sitä on enää ollenkaan. Ainakin Huyndain kanssa tallit ovat samalla viivalla. M-Sportin Ford on myös parantanut kulkuaan, korostaa Haapamäki.

Lue koko juttu täältä!Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *