• 22 heinäkuun, 2023

Urokseksi luultu Sully-gorilla synnyttikin poikasen Yhdysvalloissa


Gorillanaaraat ja urokset näyttävät hyvin samanlaisilta kahdeksan vuoden ikään asti.

Kaksi vuori gorillaa.

Kuvituskuvassa istuu aikuinen naarasvuorigorilla poikasensa kanssa Ruandan Volcanoes-kansallispuistossa lokakuussa 2021. Kuva: Simon Maina / AFP

Yhdysvalloissa Ohion osavaltiossa eläintarhan työntekijät yllättyivät, kun urokseksi luultu gorilla synnyttikin poikasen. Asiasta uutisoi muun muassa yhdysvaltalainen CNN.

Sully-niminen 8-vuotias gorilla on ehtinyt asua Columbuksen eläintarhassa jo neljä vuotta. Sully on äärimmäisen uhanalainen läntinen tasankogorilla.

Sullyn ajateltiin olevan uros, kunnes ”gorilloiden hoitotiimi löysi hänet pitelemässä odottamatonta gorillavauvaa varhain torstaina”, eläintarha kirjoitti nettisivuillaan keskiviikkona.

Eläintarhan mukaan erehdystä selittää se, että urokset ja naaraat näyttävät hyvin samanlaisilta ennen kahdeksan vuoden ikää. Vasta sen jälkeen urosgorillat kasvavat naaraita kookkaammiksi, niiden selkään tulee hopeaista väriä ja niille kehittyvät niiden tunnusomaiset pääkyttyrät.

Sully tuli eläintarhaan terveenä, eikä se ole tarvinnut lääketieteellisiä toimenpiteitä, jossa asia olisi tullut aiemmin ilmi. Niin ikään eläintarha, jossa Sully syntyi, oli pitänyt etäisyyttä eläimeen, koska Sully oli terve ja sen emo piti siitä hyvää huolta.

Myös raskaus jäi huomaamatta, koska gorilloissa harvoin näkee ulkoisia raskauden merkkejä. Vastasyntyneet gorillat ovat ihmisvauvoja pienempiä, ja gorilloilla on suuri vatsa, eläintarha kertoo.

Eläintarhan mukaan poikanen näyttää olevan terve naaras.

– Eläinlääkintä- ja eläintenhoitotiimit eivät ole vielä lähestyneet vauvaa, mikä antaa heille aikaa olla yhteydessä toisiinsa ja muihin gorilloihin, mutta eläinten hyvinvointi aiotaan tarkastaa pian, eläintarhan sivuilla kerrottiin.

Eläintarha toivottaa vauvan tervetulleeksi, ja sekä Sully-äiti että vauva jäävät eläintarhaan elämään lauman muiden gorilloiden kanssa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *