• 8 kesäkuun, 2023

SJK dramaattiseen voittoon Pohjanmaan derbyssä – katso, miten ottelu alkoi täysin eriskummallisella osumalla: pallo rajaheitosta verkkoon

Pohjanmaan jalkapalloderbyssä ei tapahtumia puuttunut. Paremmat maalipaikat ottelussa hankkinut VPS taipui lisäajalla jalkapalloliigan alkukauden komeetalle SJK:lle maalein 1–2.

Kummallinen alku SJK:n ja VPS:n kamppailuun! Terry Yegben rajaheitto maaliin

Liigan ainoa tappioton joukkue SJK nousi 2–1 -voitolla VPS:stä sarjakakkoseksi ohi HJK:n vain pisteen päähän Veikkausliigaa johtavasta KuPSista, joka on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin seinäjokiset.

– Melkoinen taistelupeli. Pitää olla tosi tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Olimme aika pinteessä varsinkin toisella jaksolla, sanoi SJK:n Ville Tikkanen.

Vahvaa alkukautta pelaava SJK sai unelma-alun ottelulle, kun kotijoukkue teki eriskummallisen 1–0-osuman vain pari peliminuutin kohdalla.

SJK:n Terry Yegbe linkosi pitkän sivurajaheiton VPS:n maalin eteen ja se livahti VPS:n maalivahti Teppo Marttisen käsien kautta maaliin. Täysosuma hyväksyttiin, koska pallo osui Marttisen käsiin ja se merkittiin omaksi maaliksi.

– Todella erikoinen tilanne. En osaa yhtään sanoa, jotain siinä tapahtui. Ensimmäinen askel väärään suuntaan ja siitä on vaikea enää palautua. Täysin väärin luettu tilanne, myönsi maalivahti Marttinen.

VPS toipui nolosta avausmaalista ja oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisellä puolajalla.

VPS:n Jesper Engström kaadettiin 1. puoliajalla rangaistustusalueella, mutta SJK:n Otto Kemppaiselle ei vihelletty rikettä. Ylen asiantuntija Antti Pohjan mielestä tilanteessa oli ainekset rankkariin.

Tästä tilanteesta VPS olisi halunnut rangaistuspotkun.

Vaasalaisilta hylättiin lisäksi juuri ennen taukoa tasoitusosuma kyseenalaisena paitsiona.

Toisella puoliskolla tahtipuikko heilutti pääosin VPS, jonka vaihtopelaaja Roni Hudd laukoi suoraan vapaapotkusta joukkueensa 1-1-tasoituksen SJK:n verkkoon 70. minuutilla. Maali oli Huddille jo kauden kolmas.

18-vuotias Roni Hudd tasoitti, kun vapaapotku painui verkkoon.

SJK:n vaihtomies Samson Ebuka Obioha upotti kuitenkin maalipaikkoja tuhlailleen VPS:n erotuomarin antamalla lisäajalla 90+2. minuutilla.

Katso, kuinka Samson Ebuka Obioha puski ratkaisumaalin

– Minusta olimme hallitsevampi joukkue toisella puoliajalla ja saimme siihen tasoitusmaalin. En tiedä, tuntuu että meillä menee kaikki niin väärin kuin voi mennä. Kaverilla (SJK) taas menee kaikki niin hyvin kuin voi mennä. Kyllä tämä koettelee meitä. Molemmissa bokseissa on vaikeaa, vaikeroi VPS:n Marttinen.

Seinäjokisten valmentaja Joaquin Gomezin vaihdot toisella puoliskolla onnistuivat ja toivat lisävoimaa sarjan kärkiryhmälle.